DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
‘İngilizce Resmi Dil Olmaktan Çıkıyor’

‘İngilizce Resmi Dil Olmaktan Çıkıyor’

Yapılan oylama sonucunda AB’den ayrılmak isteyen İngiltere’ye şok haber geldi. AB’den çıkışı ile birlikte İngilizce artık resmi dil olmaktan çıkıyor.

Yapılan oylama sonucunda AB’den ayrılmak isteyen İngiltere’ye şok haber geldi. AB’den çıkışı ile birlikte İngilizce artık resmi dil olmaktan çıkıyor.Brexit kararı çıkan referandumdan sonra İngiltere’nin AB’den hemen ayrılmasını isteyen birçok bakan bulunuyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise bu sürecin daha yavaş ilerlemesinden yana olduğu ifade etmişti. Son bir açıklamada Avrupa Birliği (AB) Hukuk Komisyonu Başkanı Danuta Maria Hübner’den geldi. Avrupa Birliği (AB) Hukuk Komisyonu Başkanı Danuta Maria Hübner, İngiltere’nin AB’den net olarak çıkmasının ardından İngilizce artık resmi dil olmayacağını açıkladı.english-abİngiltere’de tarafından resmi dil olarak kaydedilen İngilizce, Avrupa Birliği’nde çıkışının ardından resmi diller arasında yer almayacağı açıklandı. İngiltere’nin büyük bir oylama sonucunda çıkardığı Brexit kararının tartışmaları resmi dillere de yansıdı. Avrupa Birliği (AB) Hukuk Komisyonu Başkanı Danuta Maria Hübner, İngiltere’nin AB’den çıktığı tarihin hemen ardından 24 resmi dilden biri olan İngilizce’nin artık resmi dil olmayacağını yine vurguladı.Avrupa Birliği (AB) Hukuk Komisyonu Başkanı Danuta Maria Hübner, konu ile ilgili olarak “İngiltere artık AB üyesi değilse İngilizce de resmi dil statüsünü kaybeder.” sözleriyle altını çizdi. Fakat geçtiğimiz günlerde Mali işlerden sorumlu AB Komiseri Günter Oettinger’ın yaptığı açıklamada ise, İngilitere’nin AB’den çıkışının ardından İngilizce’nin resmi dil olarak kalacağını vurgulamıştı. Bu açıklamaya örnek olarak Malta ve İrlanda ülkelerini göstermişti.

Resmi dil tartışmaları dur durak bilmiyor

İngiltere’nin AB’den çıkışının ardından İngilizce’nin resmi dil olmaktan çıkacağı tartışmalarına Fransız siyasiler de katıldı. Fransa solunun temsilcilerinden Jean-Luc Melenchon’un, İngilizce resmi dil olmayacak açıklamasına aşırı sağdan Beziers Belediye Başkanı Robert Menard,  “İngilizce’nin Brüksel’de meşruiyeti kalmamıştır.” ifadeleriyle destek verdi.İngiltere tarafından resmi dil olarak kaydedilen İngilizce’nin AB kurumları tarafından en yaygın olarak kullanılan dil arasında yer alıyor. AB’nin açıkladığı rakamlara göre Avrupa Parlamentosunda hazırlanan belgelerin yükseldiği görüldü. 1997 yıllarında %45 oranında olan İngilizce, 2014’de ise %80 civarını aştı.