DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İngiltere başbakan adayı Andrea Leadsom’dan şok açıklama

İngiltere başbakan adayı Andrea Leadsom’dan şok açıklama

İngiltere Enerji Bakanı Andrea Leadsom’dan başbakan adayı olmak için yarışmaya başladı. Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın annelik ile ilgili yaptığı açıklama tüm ülke tarafından büyük tepkiyle karşılandı.\r\n\r\n

İngiltere Enerji Bakanı Andrea Leadsom’dan başbakan adayı olmak için yarışmaya başladı. Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın annelik ile ilgili yaptığı açıklama tüm ülke tarafından büyük tepkiyle karşılaşınca Leadsom Times gazetesini suçladı.

Enerji Bakanı Andrea Leadsom, Muhafazakâr Parti’nin yeni genel başkanı seçilip başbakan olmak için yarışa girdi. Enerji Bakanı Leadsom’ın Times gazetesine verdiği röportajda dikkat çeken cümleler yer aldı. 53 yaşında ve 3 çocuğu olan Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın karşına çıkan rakibi çocuğu olmayan Theresa May’e göre daha avantajlı olduğunu belirtti. Theresa May’ın hiç çocuğunun olmamasını bir fırsat olarak görmekten çekindiğini ve bu durumun ‘gerçekten korkunç’ bir tavrı olacağını ifade etti.

andrea-leadsom

İşte Enerji Bakanı  Leadsom’ın Times gazetesine verdiği röportajın dikkat çeken kısmı “Anne olmak, ülkemizin geleceğinde gerçek bir payın olduğu anlamına geliyor. Somut bir pay… Muhtemelen onun da yeğenleri falan vardır. Ama benim çocuklarım var. Ve onlar da gelecekte yaşanacakların doğrudan parçası olacak çocuklar yapacaklar.”

‘ANNELİK’ TARTIŞMASI

59 yaşındaki Theresa May hiç çocuğunun olmamasına karşı konu üzerinde fazla durmadı. Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın yaptığı açıklamalara ise bu durumun kendi tercihi olmadığı belirterek sert tavrını sergiledi.

Enerji Bakanı Andrea Leadsom Times gazetesini suçladı

Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın yaptığı açıklamalar İngiliz siyasetinde büyük tepkiler almasına yol açtı. Bu tepkiler karşısında ne yapacağını şaşıran Enerji Bakanı  Leadsom, Times gazetesinin yaptığı açıklmaları çarpıttığını iddia etti. Andrea Leadso, sosyal medya üzeirnden  “Gerçekten korkunç. Ne dediysem tersi yazılmış. İğreniyorum” sözlerini paylaştı. Hemen ardından ise Times gazetesine seslenip “Alçak ve nefret dolu bir gazetecilik. Dökümünü yayımlamalısınız. Bu iğrencin de ötesinde” açıklamasını yaptı. Times gazetesine seslenmekle kalmayan Leadsom röportaj yaptığı muhabire “Bu gördüğüm en adi gazetecilik. Çok kızgınım. Buna inanamıyorum. Nasıl yapabildin?” sözleriyle ateş püskürdü.Gelen bu ağır tepki ve ithamların ardından Times gazetesi sessizliğini bozup, o gün yapılan röportajın yazılı ve ses kaydını sosyal medya üzerinden paylaştı.