DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İngiltere o ülkedeki vatandaşlarını uyardı!

İngiltere o ülkedeki vatandaşlarını uyardı!

ABD ve Kanada’nın yaptığı uyarının ardından bir uyarıda İngiltere’den geldi. İngiltere, Mısır’da bulunan vatandaşlarını güvenli olmayan bölgelerden uzak durması konusunda uyardı.\r\n\r\n

ABD ve Kanada’nın yaptığı uyarının ardından bir uyarıda İngiltere’den geldi. İngiltere, Mısır’da bulunan vatandaşlarını güvenli olmayan bölgelerden uzak durması konusunda uyardı.İngiltere, Mısır’da ikamet eden vatandaşlarını ciddi bir şekilde uyardı. 9 Ekim 2016 tarihine kadar güvenli olmayan ve kalabalık olan yerlerden uzak durmalarını istedi. Daha öncesinde buna benzer bir uyarıda ABD ve Kanada’dan gelmişti. Bu uyarı metni Kahire Büyükelçiliğinin internet sitesinde yayımlandı.

İngiltere’nin Kahire Büyükelçiliğinden uyarı

 Kahire Büyükelçiliğinden yayımlanan güvenlik metninde “Kahire’deki kalabalık yerlerden, konser salonu, sinema, müzeler, alışveriş merkezleri, stadyumlar gibi kamuya açık alanlardan 9 Ekim’e kadar uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.” ifadeleri yer aldı. Geçtiğimiz günlerde de ABD ve Kanada vatandaşlarının kalabalık ve güvenli olmayan yerlerden uzak durmaları konusunda uyarmıştı.ABD ve Kanada’nın bu uyarılarının ardından Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd bir açıklamada bulundu. Bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ifade etmişti.

600 sığınmacıdan acı haber

 Mısır’daki 600 sığınmacıdan acı haber geldi. Sığınmacıları taşıyan tekne battı, 29 kişi hayatını kaybetti. 150 sığınmacı da kurtarıldı.Mısır’dan gelen acı haber dünya gündemine oturdu. Mısır güvenlik yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre tekne Kafrü’ş-Şeyh kentinin kıyılarında battı. Batan sığınmacı teknesindeki vatandaşların durumlarının kötü olduğu bildirildi.

Mısır haber ajansından acı haber

aci-haberMısır haber ajansı olan MENA ise acı haberi ilk duyuran isim oldu. Kafrü’ş-Şeyh kentinde batan tekne 29 kişinin cansız bedenine rastlandığı açıklandı. 29 kişi hayatını kaybederken 150 sığınmacı da kurtarıldı. 600 sığınmacının içerisinde Suriyeli, Mısırlı ve Afrikalı sığınmacıların olduğu da iddia edildi.