DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İngiltere’de meclis binasına yönelik terörist saldırı

İngiltere’de meclis binasına yönelik terörist saldırı

İngiltere’nin başkenti Londra’da parlamento binasının önünde çatışma çıktı. Çatışmada bir polis memuru bıçaklandı, yaralı sayısının ise çok olduğu söyleniyor. Çatışma esnasında meclisteki milletvekillerinden binayı terk etmemeleri istendi. Olay saat 16:00’da meydana geldi ve ilk belirlemelere göre iki kişinin yaralandığı anlaşıldı. Reuters haber ajansının bir fotoğrafçısının anlattığına göre parlamentonun yakınlarında bulunan Westminster Köprüsü’nde en az 12

İngiltere’nin başkenti Londra’da parlamento binasının önünde çatışma çıktı. Çatışmada bir polis memuru bıçaklandı, yaralı sayısının ise çok olduğu söyleniyor. Çatışma esnasında meclisteki milletvekillerinden binayı terk etmemeleri istendi.

Olay saat 16:00’da meydana geldi ve ilk belirlemelere göre iki kişinin yaralandığı anlaşıldı. Reuters haber ajansının bir fotoğrafçısının anlattığına göre parlamentonun yakınlarında bulunan Westminster Köprüsü’nde en az 12 yaralı var.

İNGİLİZ MECLİSİ’NİN ETRAFI GÜVENLİK ÇEMBERİ İLE KORUMAYA ALINDI

Olay anında orada bulunan tanıklar ise köprü üzerinde beş kişiyi ezen bir otomobilden bahsediyor. İngiliz Meclisi’nin etrafı ise olası saldırılara karşı güvenlik birimleri tarafından çevrilmiş durumda. Duyumlara göre elinde bıçak bulunan bir şahıs, meclise girmeye çalışmış, bundan kısa bir süre sonra ise en az dört kez ateş edildiği duyulmuş.

SALDIRGAN BİR POLİSİ YARALADIKTAN SONRA VURULDU

Polisin açtığı söylenen bu ateş esnasında saldırganın vuruldu. Bu bilgiyi olaydan 25 dakika sonra Parlamento Başkanı David Lidington milletvekillerine yapığı konuşmada doğruladı. Ancak saldırganın yaşayıp yaşamadığı belli değil. Bununla birlikte saldırgan bir polis memurunu bıçaklayarak yaralamayı başarmış. Olaydan 11 dakika sonra meclis binasının önüne ambulans helikopter ulaştığı da gelen haberler arasında. 13 dakika sonra ise İngiltere Başbakanı Theresa May’ın güvende olduğu öğrenildi.  Yaralılar kısa bir süre içinde parlamentonun yakınındaki New Palace’da sağlık ekipleri tarafından bakıma alındı. Scotland Yard Polisi’nin aktardığında göre Westminster metro durağı da yolculara kapatılmış durumda.

POLİSE GÖRE OLAY TERÖRİST SALDIRI

Olaya tanıklık edenlerden biri de Daily Mail gazetesinin muhabirlerinden Quentin Letts. BBC’ye konuşan gazeteci Letts, ilk önce araba çarpmasına benzeyen bir ses duyduklarını ifade etti. Ardından siyah giyimli ve tıknaz yapılı bir adam aracı olan ziyaretçilerin New Palace Yard’a girerken kullandıkları kapıdan girmek istemiş. Elinde ise değneğe benzeyen bir şey varmış. Şahıs, sarı yelekli iki polis memuru tarafından durdurulmuş Daha sonra polis memurlarından birinin yere yığıldığı görülmüş, siyah elbiseli adamın ise sanki bıçaklıyormuş gibi hareketlerde bulunmuş. Bunun ardından parlamento binasına doğru koşmaya başlayan şahıs polisin en az üç ateşi sonrası yere düşmüş.

Londra polisi olayı terörist saldırı olarak değerlendiriyor.