DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İngiltere’de referandum başladı!

İngiltere’de referandum başladı!

AB’de kalıp kalmama konusunda en önemli kararın alınacağı referandum başladı. Referandumdan çıkan sonuç ile yer yerinden oynayacağı öne sürülüyor.\r\n

AB’de kalıp kalmama konusunda en önemli kararın alınacağı referandum başladı. Referandumdan çıkan sonuç ile yer yerinden oynayacağı öne sürülüyor.Dünya tarihinin en önemli ve en zor kararların alınacağı referandumu  oylamak için Birleşik Krallık sandık başına gitti. Son gelen bilgilere göre, kamuoyu oylamasının eşit sayısıda devam ettiği görünüyor. AB’de kalmak isteyen ve istemeyenlerin sayısı aynı oranda seyir gösteriyor. Bunların yanı sıra karar vermekte hala düşünenlerin oranı ise  yüzde 10 oranında. Referandumun bu şekilde ilerlemesi halinde, aynı seyirde gösteren oranları kararsızların vereceği oyla bir netlik kazanacağı görünüyor.Uzun zamandır beklenen referandum bugün sabah saatlerinde yaklaşık 07.00 civarlarında başladığı ve akşam 22.00 sularına kadar devam edeceği bildirildi. Kullanılacak referandum oylamasında yer alan oy pusulalarında “Birleşik Krallık Avrupa Birliği’nde kalmalı mı?” sorusu yer alıyor. Referadum oylamasının bitmesinin hemen ardından sayıma geçilecek. Sandıklardan çıkan oylarının tamamının yarın sabaha kadar anca belirleneceği ifade edildi. Referandum oylamasının resmi sonuçları Manchester’da açıklanacak.

İNGİLTERE ÇIKAN SONUÇTAN NASIL ETKİLENECEK?

Referandumun sona ermesiyle toplanan oyların sonucunda İngiltere bu durumdan nasıl etkilenecek? Yarın sabah saatlerine kadar açıklanacak sonuçlardan Brexit yani AB’den çıkalım kararı çıkarsa ne olacak?Toplanan oylar sonucu Brexit kararı çıkarsa bu sonuç hemen uygulanmayacak. Çünkü  İngiltere Parlamentosu’nun, Avrupa Birliği’nden çıkması için zorunlu olduğu bazı yasaların yerine getirilmesi lazım. Çıkan sonuçların Brexit olduğu düşünülürse İngiltere’nin AB’den ayrılması uzun sürecek. Bazı durumlarda ise 2 yıldan daha fazla süreceği açıklandı. Brexit sonucunun İngilter açısından kötü bir karar olacağının ve birçok konuda belirsizliğin oluşacağı yönünde tahminler ediliyor. Bu belirsizliğin farkında olan seçmenlerde ülkelerinin nasıl bir geleceğinin olması sebebiyle kararsız kaldıklarını belirtiyorlar.Peki  ‘AB’de kalmak’ veya ‘AB’den çıkmak’ isteyen o isimler kim?ingilteredeki-referandum-oncesi-almanyadan-uyari2‘AB’de kalmak’tan yana oyunu kullanan isimler; İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD Başkanı Barack Obama bu listenin en önemli isimlerinden, bunun yanı sıra kabine de yer alan 16 üye de AB’de kalma yönünde olanlar..‘AB’den çıkmak’tan yana kullananlar ise; Eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson en başta gelen isimlerinden,Muhafazakâr Parti milletvekillerinin aralarında bulunduğu 5 kabine üyesiyle birlikte birçok isimde AB’den ayrılma taraftarı.