DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
“İnsan bedenlerinin havada uçmaya başladığını gördüm”

“İnsan bedenlerinin havada uçmaya başladığını gördüm”

Fransa’yı sarsan Nice saldırısına şahit olan görgü tanıkları olayı “İnsan bedenlerinin havada uçmaya başladığını gördüm” diyerek anlattı.\r\n\r\n

Fransa’yı sarsan Nice saldırısına şahit olan görgü tanıkları olayı “İnsan bedenlerinin havada uçmaya başladığını gördüm” diyerek anlattı.14 temmuz Ulusal Gün kutlamaları kapsamında toplanan kalabalığa dalan kamyon 84 kişinin ölümüne neden oldu.  Polis, Promenade des Anglais’de gerçekleşen terör saldırısının zanlısını etkisiz hale getirdi.Görgü tanıkları gerçekleşen saldırıyı ‘tam bir kabus’ olarak adlandırdılar. Yerde yatan onlarca cesedi gördüklerini ifade ettiler. Nice Matin gazetesinde çalışan Damien Allemand saldırıda hayatını kaybedenlerin ön sıralardaki havai fişekleri izleyen grup olduğunu söyledi. Damien Allemand o korku dolu anları “Saniyeler sonra çok büyük beyaz bir kamyon hızla üzerimize gelmeye başladı. Kalabalık nerede yoğunlaşmışsa direksiyonu oraya kırıyordu” sözleriyle anlattı. “İnsan bedenlerinin havada uçmaya başladığını gördüm. Hayatım boyunca unutamayacağım çığlıkları duydum” diyerek sözlerine devam etti.

İşet o ana şahit olanlar böyle anlattı

Nice’te yaşayan Wassim Bouhlel, yaşanan saldırıyı “Tam bir katliam yaşandı” kelimesi ile anlattı.İngiliz turistlerden Kevin Harris,  “Çok fazla çığlık duydum. Balkona çıktığımda yerde yatan çok sayıda beden gördüm. Üzerleri beyaz çarşaflarla örtülmüş durumda. Çok sayıda polis olay yerine geldi. İnceleme yapıyorlar” dedi.ABD’li Kayla Repan, “Sanki bütün kent kaçışmaya çalışıyordu. Sahil yolundan kaçıp saklandım. Tam bir kaostu” dedi.Joel Fenster, “Her zamanki gibi normal bir akşamdı. Biz de kısa bir yürüyüşe çıkmıştık. Birden bire insanlar koşturmaya başladı” dedi. Ve “Çığlıklar giderek yükseldi. Ardından polis arabalarının sirenlerini duyduk. Güvenlik güçleri bize gelip bir an önce caddeyi terk etmemizi söyledi” diyerek devam etti.gorgu-tanigiDiğer bir görgü tanığı ise yaşanan katliamı şöyle anlattı: “Korkunçtu çünkü daha ne olduğunu bile anlayamamıştık. Polis bize gelip caddeyi terk etmemizi istediğinde sadece birkaç el silah sesi duymuştum. Ortalıkta silahlı kişilerin olduğunu düşündük. Bir ara biz bir tarafa koşarken karşıdan büyük bir kalabalık üzerimize doğru koşmaya başladı.”