DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Instagram’a yüklediği fotoğraf Çağatay Ulusoy’un başını yaktı

Instagram’a yüklediği fotoğraf Çağatay Ulusoy’un başını yaktı

Genç oyuncu Çağatay Ulusoy’un Instagram hesabında yaptığı sigaralı paylaşım başına dert açtı. Orhan Kural, başarılı oyuncu hakkında soruşturma başlattı.

Reyting rekorları kıran ‘İçerde’ dizisinde başrol oynayan Çağatay Ulusoy’un başı Instagram’a yüklediği fotoğrafla derde girdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Çağatay Ulusoy’un hesabına yüklediği fotoğrafın ‘sigara içmeye özendirdiği’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

cagatay-ulusoy-sigara
Çağatay Ulusoy’un 9 Mayıs’ta paylaştığı o fotoğraf
Prof. Dr. Orhan Kural, Çağatay Ulusoy’un gençleri sigara içmeye teşvik ettiğini ve sigara reklamı yaptığını iddia etti.

ÇAĞATAY ULUSOY HAKKINDA HAZIRLANAN DİLEKÇE

Ünlü oyuncunun Instagram’da 1 milyon 300 bin takipçisinin belirtildiği dilekçede “Ulusoy’un özel olarak kullandığı siyah beyaz iki sigaralı fotoğrafı 175 bin beğeni almıştır. Gençler üzerinde etkili bir oyuncunun hayranları genelde orta ve lise eğitimindeki kız çocuklarıdır ve beğenenlerden yüzde 5’inin bilinçaltına etkili olarak sigaraya başlamasına neden olması halinde, kanına girdiği öğrenci ve genç sayısı 87 bin 500 olacaktır. Bu dolaylı sigara reklamına resmen ‘evet’ dersek tüm sanatçılar para karşılığında sigara ile sosyal medyada görünerek haftada binlerce dolarlık ücreti ajansları aracılığıyla farklı hizmet faturaları adı altında tütün firmalarından almaya devam ederler. Bu bakımdan kamu sağlığının zarar görmemesi için, bu tür ‘sigaraya teşvik etme’ gayesinde olan paylaşım sahiplerinin bu paylaşımları kaldırılmalı, paylaşımda bulunan kişi ise cezalandırılmalıdır” ifadelerine yer verildi.

CEM YILMAZ’DA BENZERİ BİR OLAYLA KARŞILAŞMIŞTI

Cem Yılmaz 2014 yılında yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığı son filmi ‘Pek Yakında’ filmiyle savcılık olmuştu. Orhan Kural, ünlü komedyenin filminde sigara ve içki sahnelerin çok olduğu gerekçesiyle savcılığa gitmişti. Sigara ve Alkol kullanımına teşvikle suçlanan Cem Yılmaz’ın ifadesi alınmış daha sonra takipsizlik kararıyla dosya kapanmıştı.