DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İnternette Geçmiş Nasıl Silinir?

İnternette Geçmiş Nasıl Silinir?

Web tarayıcımız ve kullandığımız işletim sistemi İnternette geçmiş işlemlerinizi, gezdiğimiz tüm siteleri ve yaptığımız işlemleri depolar. Ayrıca bazı siteler İnternet alışkanlıklarınıza uygun yayın sunmak için bilgisayarınıza küçük dosyalar gönderir (Bu dosyalar her zaman iyi niyetli olmayabilir!). Bir süre sonra gönderilen tüm bu dosyalar hem web tarayıcınızda hem de bilgisayarınızda büyük miktarda yer kaplar. Bu yüzden

Web tarayıcımız ve kullandığımız işletim sistemi İnternette geçmiş işlemlerinizi, gezdiğimiz tüm siteleri ve yaptığımız işlemleri depolar. Ayrıca bazı siteler İnternet alışkanlıklarınıza uygun yayın sunmak için bilgisayarınıza küçük dosyalar gönderir (Bu dosyalar her zaman iyi niyetli olmayabilir!). Bir süre sonra gönderilen tüm bu dosyalar hem web tarayıcınızda hem de bilgisayarınızda büyük miktarda yer kaplar. Bu yüzden sisteminiz hantallaşır ve internette gezme hızınız düşer.Bu hantallaşmadan kurtulmanın yolu belli aralıklarla internet geçmişini temizlemek ve silmektir. Hatta bu temizliği günlük olarak yapmanızı tavsiye ederiz.Fakat İnternet geçmişini temizlediğinizde önceden kayıtlı parolalarınız ve form bilgilerinizin de silineceğini unutmayın! Bazı kullanıcılar Twitter, Facebook gibi giriş yapılan sitelere otomatik bağlanmak için internet geçmişini silmek istemiyor.Oysa siz bilgisayar başında değilken başkaları o siteleri açıp sizin hesabınıza otomatik olarak bağlanabilir ve sizin adınıza işlem yapabilir. Bunun dışında bilgisayarınızda virüs varsa bu bilgiler virüs ya da size trojan gönderen kişilerin eline geçebilir.Bu sebepler yüzünden kısa aralıklarla internet geçmişi silme ve temizleme işlemi yapmanızı öneriyoruz.Burada CCleaner gibi bazı ücretsiz programlar yardımıyla da tarayıcıların içine depolanmış internet geçmişini otomatik olarak temizleyebileceğinizi hatırlatmak isteriz. Fakat program kurmak istemeyenler hangi tarayıcıyı kullanıyorlarsa ona göre temizlik yapmalılar. Sizlere en çok kullanılan web tarayıcılarında temizleme işlemi nasıl yapılır anlatacağız:

Google Chrome İnternet Geçmişi Temizleme

Google Chrome’dan göz atma geçmişinizle ilgili verileri kısmen veya tamamen silebilirsiniz. Birden fazla bilgisayarda veya cihazda Chrome oturumu açtıysanız, bir cihazda tarama geçmişi silindiğinde diğer cihazlarda da silinir.

Şimdi İnternette geçmiş temizleme işlemine başlayalım:

• Ctrl+H tuşlarına aynı anda basın geçmiş bölümü açılacak.• Açılan sayfada “Tarama verilerini temizle..” butonuna basın.• Karşımıza küçük bir ekran gelecek, bu ekrandaki tüm seçenekleri seçin ve küçük ekranın üst kısmındaki açılır menüden “en baştan” seçeneğini işaretleyin.• Son olarak “Tarama verilerini temizle..” düğmesine basarak işlemi tamamlıyoruz.Göz atma geçmişinizi temizlediğinizde, şu bilgiler kaldırılır:Geçmiş sayfasında listelenen daha önce ziyaret ettiğiniz web adresleri,Ziyaret edilen sayfaların önbelleğe alınmış metni,Yeni Sekme sayfasındaki en sık ziyaret ettiğiniz sayfaların anlık görüntüleri,Ziyaret edilen sayfaların önokunan IP adresleri, tarama geçmişinden kaldırılır.

Firefox İnternet Geçmişi Silme

Firefox’ta geçmişi silmek için:• Ekranın sol üst bölümündeki turuncu Firefox yazısına tıklayın ve açılır menüden “seçeneklere” tıklayın.• Karşımıza açılacak küçük ekrandan “gizlilik” sekmesine basalım.• “Geçmiş” kısmından “yakın geçmişinizi silebilir” e tıklayalım.• Karşımıza gelen pencereden tüm seçenekleri tıklayalım ve üstten “her şeyi” seçerek “şimdi temizle” düğmesine basalım. İnternet geçmişi silme işlemi tamamlandı.

İnternet Explorer İnternet Geçmişi Temizleme ve Silme

İnternet Explorer’da geçmişi temizlemek için:• “Araçlar” ve “İnternet seçenekleri” ne tıklayalım.• Karşımıza gelen ekranda “Sil” düğmesine tıklayalım.• Bir ekran daha açılacak. Bu ekranda da tüm seçenekleri seçelim ve “Sil” e basalım. Böylece temizleme işlemi sona erdi.

Android Telefonlarda İnternet Geçmişi Nasıl Silinir?

Kullandığınız cihaz Android işletim sistemine sahip ve tarayıcınızın internet geçmişini temizlemek mi istiyorsunuz? Standart bir Android cihazın tarayıcısında internet geçmişini kısaca şöyle temizleriz:• Önce internet tarayıcıyı açın sonra “ayarlar” a girin.• Ekrana gelen tercihleden “Gizlilik ve güvenlik” i seçin.• “Geçmişi temizle” üzerine basıp internet geçmişinizi temizleyin.Bu ekranda geçmişi temizleme haricinde “önbellek, çerezler, form verileri, konum erişimi ve parola geçmişini” de temizleyebilirsiniz.