DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İRADENİZİ ÇÖPE ATMAYINIZ

İRADENİZİ ÇÖPE ATMAYINIZ

Değerli okurlarım, ülke genelinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimine ramak kala, bütün siyasi partiler müteyakkız bir şekilde seçim çalışmalarına başladılar bile, Özellikle MHP partisinin diğer partilere göre daha erken ülke genelinde adaylarını açıklamaları, diğer parti adaylarına göre bir adım ileride olduklarının göstergesidir.  Özellikle iktidar partisi Belediye Başkan adaylarını peyder pey açıklaması ve bunun yanında mevcut

Değerli okurlarım, ülke genelinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimine ramak kala, bütün siyasi partiler müteyakkız bir şekilde seçim çalışmalarına başladılar bile, Özellikle MHP partisinin diğer partilere göre daha erken ülke genelinde adaylarını açıklamaları, diğer parti adaylarına göre bir adım ileride olduklarının göstergesidir. 

Özellikle iktidar partisi Belediye Başkan adaylarını peyder pey açıklaması ve bunun yanında mevcut olan belediye başkanları ile devam edip etmeyecekleri muamma bir hal alırken, bir çok ilçede mevcut belediye başkanlarının karşısına aday adayı olarak çıkanları gördük. Tabi ki, demokrasinin gereği bir erki tek kişi de ve partide bulunmamasıdır. Mamafi aynı belediye başkanı ile bir iki dönemdir devam eden kişiler ne hikmetse dava arkadaşlarının önüne aday adayı olarak çıkma cüretkarlığını göstermesi acaba partinin tabanında yer almak mı? Yoksa siyasi bir çekişme mi? Şimdi haklı olarak sizlere oy vermek isteyen seçmenler sormaz mı? Kardeşim madem siz mevcut belediye başkanı bu kadar başarılıydınız da  sizinle hareket eden bu arkadaşlarınız neden size rakip, demezler mi? Bu nüans gibi görünen fakat hafızalarımızı zorlayan sorunun cevabı ne olmalıdır?

Bazı mevcut  2 .dönemdir belediye başkanlığı yapan ve 3. dönem için adaylıkları belli olmadan kendilerini kamuoyuna lanse ederek, Çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi diyerek halktan oy istemekteler. Bu halkın büyük çoğunluğu ülke genelindeki siyasi konjonktürü çok iyi takip ettiğini hepimiz biliyoruz. Eğer karşınıza bir sürü aday adayı çıkıyor ise sizi istemiyor demektir. Artık çekin gidin, siz iyi yönetemiyorsunuz demektir. Ustalık hayaliyle siyasi arenaya çıkacağınızı zanneddiyorsanız bunu aklınızdan çıkarmayın tabandaki seçmenler sizi istemediğinin tepkisini sandıkta alacaksınız demektir. Hiç bir makam ve mevki kimsenin tekeli altında değildir. Yok efendim çıraklıkmış, kalfalıkmış, ustalıkmış ortaya çıkmak halen acemiliğinin devam ettiğinin göstermektedir.

Bu ülkenin ve milletin Profesyonel kendinden emin olan, vizyonu ve misyonu geniş yelpazeyle süsleyen,bölge halkının geleceğini, menfaatini ön plana çıkaracağı kalıcı projelerin ve yatırımların olması gerekmektedir. Özellikle bazı belediyeler  yaz sezonunda Kültürler kaynaşması, sünnet şöleni maraton etkinlikleri ve buna benzer sosyal faaliyetlerle harcamış oldukları para total olarak 20 milyon civarında bir anda zevke ve eğlenceye verilen geri dönüşümü olmayan milletin ve devletin kesesinden çıkan bu paraların hesabını bu halk veya bölge halkı sormayacak mı? Akılıcı bir yatırımınız var mı? ne gezer vizyon yok ki, Projede olsun eskiyi makyaj yaparak bu halka yutturmak bu milletin ve bölge halkının afili laflara karnı tok.

Maymun artık gözünü açtı. Deneyimsiz ve acemi Başkanların ne işi var.Hizmette bu ülkenin geleceğini kendine öz güveni olmayan insanlara bırakmak en büyük hata olacaktır. Seçim arenası nedeniyle elinde erki olan iktidar belediye başkanı( Adayı) adaylığı açıklandığı gün şehrin bütün billboardlarını süsleyerek Yok bu kadar yol km yol yaptık, asfalt yaptık, şehir giriş kapısı yaptık, parke taş yaptık, Sosyal hizmetle alakalı hizmetler ve nicesi şeklinde halkı bilgilendirmek için devasa reklamlar asarak boy gösterisi yapmaktalar.

Bu halkta onlara aferin diyecek ya… Yok öyle şey kardeşim; sen önce kimin parasıyla o reklamları yapıyorsun bir kere onun hesabını ver. Bir kere övünerek söylediğin konular, senin asli görevin ne ile övüneceksin biliyormusun ? Bunca gencimizin  kahvehane köşelerinde dolaşmalarını engeleyici eğitim ve kültürel ağırlıklı projelerin var mı? Eşi ölmüş veya dul bayanların geçim sıkıntısı çekenlere karşı nasıl bir aksiyon aldınız? Yaşlılarımıza ve kimsesiz vatandaşlarımıza yönelik ne gibi projeleriniz var. Bunun ve daha ötesi kalıcı projelerin olması gerekir. Bu vatandaş seçim zamanı hatırlanmamalı eline üç beş kuruş ve bir kaç torba kömür veya yiyecek ile yanlışa İtilmemeliler. Bu millet dilenci değil. Bu millet onurlu olmalı ve onurlu yaşamalıdır. ” Balık veren değil, Balık tutmayı öğretmeliyiz” ki, işte o zaman sosyal devlet olduğumuzu herkes ve herkesim kavramış olur.

Lütfen değerli başkan adayları bu halk ne çektiyse riyakarların yüzünden çekti. Seçim zamanı bu halkı hatırlamayın her zaman hatırlayın.Bu halk değer verilmeyi hak ediyor. Bu değeri onlardan esirgemeyin. Halkımızın ve bölge halkımızında en büyük düşüncesi şu olmalı kendilerine menfaatle yaklaşan adaylardan uzak durmalı, onlara kesinlikle kanmamalı, işinin ehli olacak, bölgesini ve halkını iyi temsil edeceği emin insan ve vizyonu geniş, dinamik ve çalışkan halkın güvenine layık olan siyasi zihniyet gütmeden herkese aynı ölçüde yaklaşan kişilere itibar etmelisiniz ki., O zaman verdiğiniz oy için sonradan tüh demeyi….sevgiyle kalın…