DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İran’dan Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına uyarı

İran’dan Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına uyarı

İran’dan Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına uyarı geldi. İran vatandaşlarını Türkiye’de güvenli olmayan bölgelerden uzak durmalarını istedi.\r\n\r\n

Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına bir uyarı da İran’dan geldi. Ülke vatandaşlarını Türkiye’de güvenli olmayan bölgelerden uzak durmalarını istedi. Bu uyarının sebebi geçen gün yaşanan bıçaklı saldırı.İran yaşadıkları son olaydan sonra büyük bir korku içerisinde. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Fatih’te bulunan bir alışveriş merkezinde iki İranlı turist bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu olayın ardından İran vatandaşlarını ciddi bir şekilde uyardı. Türkiye’ye gidecek vatandaşlarını güvenli olmayan bölgelerine gitmemeleri için uyardı.

İran’dan vatandaşlarına uyarı

Yayınlanan uyarı mesajında  “ Türkiye’ye seyahat eden vatandaşlar güvenli olmayan ve kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçınmalı” şeklinde ifadeler yer aldı. Açıklamasında ise “ Bazı İranlı turistlerin Türkiye’de bazı üzücü olaylara maruz kaldıkları” hatırlatılarak , “Bu ülkede ikamet eden veya seyahat eden vatandaşlar buradaki İran temsilcilikleri ve büyükelçiliğince yapılan uyarıları dikkate almalı” denildi.

İki İranlı turist öldürüldü

iran-dan-uyariİstanbul’un Fatih caddesinde bulunan bir eğlence merkezine giden iki İranlı turist bıçaklanarak öldürüldü. Mekanda gelen yüksek fiyattaki hesaba itiraz edince turistlerle tartışmaya başlayan saldırganlar 40 yaşındaki H.K ile 29 yaşındaki P.M bıçaklandı.Olayın hemen ardından mekana gelen polis ekipleri mekan sahiplerinin turistlere yüksek fiyat çıkardıklarını ve hakaret ettiklerini  belirtti. Bu hesaba itiraz eden kişileri ise gasp ettikleri ortaya çıktı. İki turistin öldürülmesi ile şüpheli olarak görülen 6 kişi ‘kasten yaralama’ ve ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.