DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İran’dan Amerika’ya çağrı : ‘Gerginlik yaratmayın!’

İran’dan Amerika’ya çağrı : ‘Gerginlik yaratmayın!’

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, iki ülke arasında gerilen iplerin ardından Amerika’ya çağrı yaptı.Son zamanlarda yaşanan İran’ın füze denemesi Amerika ile arasındaki ipleri yeniden gerdi. Amerika füze denemesinin sonrasında hemen Birleşmiş Milletler’i acil olarak toplantıya çağırmıştı. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise bu yaşananlarla ilgili açıklamada bulundu. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Fransa Dışişleri Nakanı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, iki ülke arasında gerilen iplerin ardından Amerika’ya çağrı yaptı.Son zamanlarda yaşanan İran’ın füze denemesi Amerika ile arasındaki ipleri yeniden gerdi. Amerika füze denemesinin sonrasında hemen Birleşmiş Milletler’i acil olarak toplantıya çağırmıştı. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise bu yaşananlarla ilgili açıklamada bulundu. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Fransa Dışişleri Nakanı Jean Marc Ayrault bir basın toplantısında bir araya geldi. Toplantının sonunda ise Zarif, füze denemesi nedeniyle Amerika’ya “yeni gerginlikle üretilmemesi” uyarısını yaptı.

İran’dan Amerika’ya çağrı : ‘Gerginlik yaratmayın!’

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Umarız, İran’ın savunma programı yeni ABD yönetimi tarafından yeni gerginliklerin üretilmesine bahane olarak kullanılmaz” dedi. Zarif, Obama yönetimi ve Paris’in İran füzelerinin Tahran ve diğer devletlerle varılan nükleer anlaşmanın bir parçası olmadığını defalarca doğruladığını dile getirerek, “Silahlarımızı, savunmamız dışında diğer güçlere karşı kullanmayacağımızı her zaman dile getirdik” ifadelerini kullandı.