DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
IŞİD’ten Bağdat’a bombalı saldırı: En az 60 ölü

IŞİD’ten Bağdat’a bombalı saldırı: En az 60 ölü

Terör saldırılarının sık yaşandığı Bağdat’a bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Meydana gelen intihar saldırısında 60 ölü, 100 yaralı olduğu biliniyor.

Bağdat’ta iki kez bombalı araçlı saldırı düzenlendi. Meydana gelen bombalı saldırıda, 60 kişinin hayatını kaybettiği 100 kişinin de yaralandığı duyuruldu.Irak’ın başkenti Bağdat’ta cumartesi gecesi, şehir merkezinde yer alan Kerada mahallesindeki alışveriş merkezine yakın mesafede bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının sahur vaktine denk gelmiş olması çok sayıda kişinin o bölgede hayatını kaybetmesine sebep oldu.bagdat-bombali-saldiriHayatını kaybeden 60 kişiden çoğunluğunu çocukların oluşturduğu biliniyor.Bağdat’ta düzenlenen ikinci bir saldırı ise şehrin kuzeyinde yer alan ve ağırlıklı olarak Şiilerin yaşadığı mahallede gerçekleşti. İkinci saldırıda en az 4 kişinin hayatını kaybettiği biliniyor.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Türkiye’den Bağdat’ta meydana gelen saldırı sonucu yazılı açıklama geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla terör eylemini kınadı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta dün (2 Temmuz) akşam saatlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre yaklaşık 80 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir.Bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyor, saldırıda hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Irak halkına sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz.Türkiye bu zor günlerinde dost ve kardeş Irak’la dayanışma içinde olmayı sürdürecektir. ifadelerine yer verilen açıklamada, Türkiye’nin bu zor günlerinde dost ve kardeş Irak’la dayanışma içinde olmayı sürdüreceği vurgulandı.

bagdat-saldiri

“KERADA SALDIRISINI IŞİD ÜSTLENDİ”

Bağdat Kerada Mahallesinde düzenlenen saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.Güvenlik zafiyetinin çok olduğu Bağdat, sık sık bu tür terör saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor.

IRAK BAŞBAKANI EBADİ’YE TAŞLI PROTESTO

Saldırının gerçekleştirildiği yeri ziyaret etmek isteyen Irak Başbakanı Haydar Ebadi protestoyla karşılaştı. Ebadi’nin bulunduğu araca taşlı saldırı düzenlendi.Halkın öfkesi sosyal medyaya da taşındı. Bazı internet korsanları İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesini hack’ledi.Meydana gelen iki saldırının, Irak ordusunun Felluce’yi IŞİD’den temizlemesinden bir hafta sonra yaşandığına dikkat çekiliyor.IŞİD, Irak’a ait Musul kentinin de içinde bulunduğu Kuzey ve Batı kesimlerini hala elinde tutuyor.IŞİD terör örgütü en son 9 Haziran 2016’da Bağdat’a saldırı düzenlemişti. Bombalı iki saldırıda en az 30 işi hayatını kaybetmişti. 19 Mayıs’ta dört saldırıda ise 69 kişi yaşamını yitirmişti.