DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İsrail konusunda neden 180 derece çark etti?

İsrail konusunda neden 180 derece çark etti?

Kemal Kılıçdaroğlu, İHH’yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “İsrail konusunda neden 180 derece çark etti?” diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Mavi Marmara’ olayıyla ilgili İHH’ye yönelik yaptığı eleştirilere değindi.Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail ile Türkiye ilişkilerinin bozulmasına neden olan Mavi Marmara olayı hakkında dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda iftar programında yaptığı açıklamayı ‘fırıldaklık’ olarak nitelendirdi.Kılıçdaroğlu, “Fırıldaklar biliyorsunuz sürekli görüş değiştirirler, bu aynı zamanda narsist kişiliğe sahip olanların da genel bir tavrıdır.” dedi.İsim vermeden İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nı “Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?” sözleriyle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Biz Erdoğan’ın İsrail konusunda nasıl çark ettiğini biliyoruz. Bize hangi gerekçelerle çark ettiğini anlatması lazım” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a İsrail ile olan Mavi Marmara ve İsrail-Türkiye mutabakatı konusunda sert eleştirilerde bulundu.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Başbakan anlatıyor, ben anlatıyorum, sen anlamıyorsan, özürlüysen ben ne yapayım?” sözlerine de yanıt verdi.

İsrail konusunda neden 180 derece çark etti?

Kılıçdaroğlu, “Düne kadar en ağır eleştirileri yapan, düne kadar bana ‘Siz İsrail ağzıyla konuşuyorsunuz’ diyen, ben ‘Mavi Marmara’nın gönderilmesi doğru değildir’ dediğim halde ‘Hayır, biz bunu yapıyoruz. Arkasında duruyoruz ve göndereceğiz hatta insani yardım gönderip, blokajı kaldırmak için Türk donanması da eşlik edecektir’ diyen bir Cumhurbaşkanı, şimdi kalkmış ‘Ben söylüyorum, sen anlamıyorsun’ diyor bana. Ben gayet iyi seni anlıyorum ama sen çark ettiği için fırıldaklar biliyorsunuz sürekli görüş değiştirirler. Bu aynı zamanda narsist kişiliğe sahip olanların da genel bir tavrıdır.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

“Bazı siyasi partilerin başkanları çıkıp yalan yanlış her şeyi söylüyor. Bunları kimse yutmaz, bunlar yapıldıkça ne yapacaksınız? Şimdi cuma günü gemi kalkıyor gidecek ve bundan sonra bir rutine de bindirilecek. Enerji su bunlar çözüldükçe ne yapacaksınız. Biz şu anda Dışişleri Bakanlığımız imzasını attı, İsrail de attı.

“Bizde uluslararası anlaşmaların Meclis’ten geçmesi gerekiyor. Meclis’imizden bunu geçirmek suretiyle anlaşmayı tamamlamış olacağız. Oradan meydan okumanın anlamı ne? “Gelin de bize Meclis’ten anlatın.” Başbakan anlatıyor, ben anlatıyorum, sen anlamıyorsan, özürlüysen ben ne yapayım?”