DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İstanbul’da TERÖR SALDIRISI

İstanbul’da TERÖR SALDIRISI

Yeni yılın ilk saatlerinde gelen saldırı haberi gündeme bomba gibi düştü. İstanbul’un ünlü gece kulüplerinden biri olan Reina’ya silahlı saldırı düzenlendi.\r\n\r\n

Yeni yılın ilk saatlerinde gelen saldırı haberi gündeme bomba gibi düştü. İstanbul’un ünlü gece kulüplerinden biri olan Reina’ya silahlı saldırı düzenlendi.İstanbul’un tarihi kentlerinden biri olan Ortaköy’de faaliyet gösteren ünlü gece kulübü Reina silahlı saldırının hedefi oldu. 2017’nin ilk saatlerinde Noel Baba kılığında gece kulübüne giren 2 saldırgan etrafa ateş açtı. Uzun namlulu silahlarla gece kulübünü taradılar. Reina’ya düzenlenen saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda da yaralıların olduğu ve onların da hemen en yakın hastanelere kaldırıldığı açıklandı. Olay yerine 50’nin üzerinde ambulans gönderilirken, polis ise bölgede geniş çaplı arama başlattı.

İSTANBUL’DAKİ GECE KULÜBÜ REİNA’YA SALDIRI

Ünlü gece kulübü Reina’ya hedef alan teröristler olay yerinden hızla uzaklaştı. Polis ise bölgede geniş çaplı operasyon düzenledi. Ve çalışmaların hala devam ettiği açıklandı. Taksiden inen Noel Baba kılığındaki saldırganlar çantasından çıkardığı uzun namlulu silahlarla kapının önündeki güvenlik görevlilerini vurduktan sonra içeri daldılar. Yeni yılı kutlamak için mekana giden vatandaşların üzerine ateş açtılar. Saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti. Ve 65 kişinin de yaralandığını bunlardan 4’ünün durumununda ağır olduğu açıklandı.

SÜLEYMAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırgan hakkında, “Emniyetin yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler, (saldırganın) bir kişi olduğu gözüküyor. Yani birden fazla kişi değil. Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var. Bu bilgilerin hem emniyet tarafından değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırganın, katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar emniyet birimlerince devam ediyor” dedi. Ve hayatını kaybeden 21 kişinin kimliğinin belirlenemediği belirten Süleyman Soylu, “Henüz 18’inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor.16’sı yabancı uyruklu, 5’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Bugün 01.15 sıralarında gerçekleşen bir terör saldırısı. Şu anda 65 kişi hastanelerde tedavi görüyor, 4’ü ağır olarak bize bildirildi. Teröristi arama çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. İnşallah yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoruz.” dedi.

Şehit polisin kimliği belli oldu

Saldırıda hayatını kaybeden polisin ise kimliği belirlendi. Şehit polisin adının Burak Yılmaz olduğu ve cenazesinin adli tıp kurumuna gönderildiği açıklandı.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN

“Gece 01.15 sıralarında bir eğlence merkezimizde bir terörist, uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, ardında da bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmiştir. Maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, sadece yılbaşını kutlamak üzere gelmiş masum insanların üzerine kurşun yağdırarak bu olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır. En az şu ana kadar 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bir tanesi polis memuru. En az 40 yaralımız hastanede tedavi altındadır. Araştırmalar yapılıyor. Bundan sonra detaylı açıklamalar yapılacak”