DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İstanbul’daki hain saldırıda şehit sayısı yükseldi

İstanbul’daki hain saldırıda şehit sayısı yükseldi

İstanbul’da Cumartesi gecesi yürekleri sızlatan hain saldırıda şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Son gelen haberde şehit sayısının 44’e yükseldiği açıklandı.\r\n\r\n

İstanbul’da Cumartesi gecesi yürekleri sızlatan hain saldırıda şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Son gelen haberde şehit sayısının 44’e yükseldiği açıklandı.Saldırı ile ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan geldi. Recep Akdağ hain terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 44’e yükseldiğini açıkladı. 36’sı polis olmak üzere 8 sivil yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı 2 gecedir bu hain saldırının içinde olduğunu ve uykusuz bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

İstanbul’daki şehit sayısı 44’e yükseldi

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Sağlık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Avrupa Birliği bakanlıklarının 2017 yılı bütçe görüşmeleri yapıldı. Yapılan görüşmeler sırasında söz alan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, yaşanan terör saldırısına değindi. Ve hükümetin bu tarz saldırılara karşı tedbirlerini arttırmasını söyledi. Bu açıklamaların yanı sıra HDP’ye yönelik yapılan operasyonları da eleştirdi. Kerestecioğlu’nun bu açıklamaları üzerine söz alan Recep Akdağ, saldırıda  36 polisin ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti.Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sayın Kerestecioğlu’na bir çift lafım var. Lütfen bu çatı altında samimi olalım, birbirimize karşı ve mübalağa da yapmayalım. Size bir teklifim var, çok basit bir teklif. Hepimizin yüreğini yakan bu hain saldırıların müsebbibi belli, PKK terör örgütü. Şu cümleyi Meclis kürsüsünden ifade eder misiniz? ‘Alçak terör örgütü PKK’yı ve destekçilerini lanetliyorum.’ Bu cümleyi tekrarlayın. İçinizden bir kişi bu cümleyi tekrarlasın, yapamıyorsunuz, bir kere bile yapamadınız. ‘Alçak terör örgütü PKK’yı ve destekçilerini lanetliyorum.’ diyeceksiniz, söyleyebilir misiniz?” şeklinde soru yöneltti.

“TAK tarafından yapıldıysa kınıyorum”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın açıklamalarının ardından kürsüye çıkan DP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu,  “40 yıldır ‘Kınıyor musunuz, kınamıyor musunuz ya da lanetliyor musunuz, lanetlemiyor musunuz’ siyasetiyle ülkeye yönetmeye çalıştınız. Bu olay gerçekten o üstlendiğini söyleyen TAK tarafından yapıldıysa ben nefretle ve şiddetle kınıyorum.” dedi.