DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İstanbul’daki saldırıya İsrail’den kınama

İstanbul’daki saldırıya İsrail’den kınama

Dün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan meydana gelen hain saldırının ardından olaya ilişkin İsrail’den kınama geldi.\r\n\r\n

Dün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan meydana gelen hain saldırının ardından olaya ilişkin İsrail’den kınama geldi.Atatürk Havalimanı 3 ayrı noktada meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 36’ya yükseldi. Patlamada ağır yaralanan 147 kişinin ise tedavisi devam ediyor. Hayatını kaybeden 21 kişinin cenazesi Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. 3 ayrı patlamanın ardından polis bölgede yoğun güvenlik önemleri aldı.

Vasip Şahin’den Saldırıyla İlgili Açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin’den ilk gelen açıklamalar şu yönde oldu. Vasip Şahin,  “Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60’a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır” dedi.

Atatürk Havalimanı saldırısına İsrail’den kınama

israilden-istanbuldaki-saldiriya-kinamaSaldırı ile ilgili bir çok ülkeden kınama geldi. İsrail yaşanan saldırı için Türkiye’ye taziye mesajı gönderdi. İsrail Büyükelçiliği’ “İsrail birçok masum insanın hayatını kaybetmesine yol açan çirkin saldırıyı en sert şekilde kınamaktadır” şeklinde mesaj yayımladı. Saldırı da hayatını kaybeden tam 36 kişinin ailesine taziye dileklerinde bulundu.

Filistin’den taziye mesajı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, gerçekleşen hain saldırıyı kınayarak tüm ülke halkı adına, hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerde bulunduğunu açıkladı.

Mısır’dan çok sert kınama

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd yaşanan terör saldırısını çok sert bir şekilde kınadı. Ahmed Ebu Zeyd, “Mısır, İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nı hedef alan saldırıyı en sert ifadelerle kınıyor” ifadelerinin bulunduğu bir yazılı açıklama yaptı.

Atatürk Havalimanı’nda tüm uçuşlar iptal

Patlamanın hemen ardından Atatürk Havalimanı’nda tüm uçuşlar iptal edildi. Havalimanı’na iniş yapacak uçaktaki yolcuların Genel Havacılık Terminali’nden çıkarıldığı açıklandı. Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamada iptal edilen uçuşların genel güvenlik önleminin ardından gece saat 02.00 civarlarında normale döndüğünü ifade etti.ABD Federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration-FAA), saldırının ardından İstanbul ve ABD arası olan uçuş yasağını kaldırdı.