DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İstenmeyen numaradan çağrı ve SMS almayı nasıl engelleyebiliriz?

İstenmeyen numaradan çağrı ve SMS almayı nasıl engelleyebiliriz?

Akıllı telefon kullanan herkesin ortak sorunu istenmeyen numaradan çağrı ve smsler. Bu yazıda iOS, Android ve Windows Mobile işletim sistemi bulunan telefonlarda çağrı ve sms nasıl engelleneceğini öğrenebilirsiniz.iPHONEiOS 7 yüklü bir iPhone’da istenmeyen numaraları engellemek çok kolay. Bunun için “Son Aramalar” veya “Kişiler” bölümünde yer alan numaraların sağında yer alan bilgi (i) noktasına tıklamanız ve

Akıllı telefon kullanan herkesin ortak sorunu istenmeyen numaradan çağrı ve smsler. Bu yazıda iOS, Android ve Windows Mobile işletim sistemi bulunan telefonlarda çağrı ve sms nasıl engelleneceğini öğrenebilirsiniz.iPHONEiOS 7 yüklü bir iPhone’da istenmeyen numaraları engellemek çok kolay. Bunun için “Son Aramalar” veya “Kişiler” bölümünde yer alan numaraların sağında yer alan bilgi (i) noktasına tıklamanız ve açılan menüde “Bu Arayanı Engelle” seçeneğini aktive etmeniz gerekiyor. Böylece o kişilerden mesaj, telefon veya FaceTime araması almıyorsunuz. Engellenen bir numara sizi aradığında telefonunuz meşgul sesi veriyor. İsterseniz aynı menü üzerinden engellemeyi kaldırabilirsiniz.ANDROIDAndroid Jelly Bean işletim sistemine sahip cihazların bazılarında arama engelleme için çeşitli seçenekler var. Samsung kullanıcıları “Ayarlar” bölümünden “Otomatik Reddetme Modu”nu aktive edebilir ve açılan menüden istedikleri numarayı engelleme listesine ekleyebilirler. HTC One kullanıcıları telefon uygulaması içerisindeki “Bloklanan Numaralar” menüsünden, LG Optimus G kullanıcıları ise “Ayarlar” menüsü altındaki “Arama Reddetme” bölümünden aynı işlemi yapabiliyorlar.Bunun yanında tüm Android cihazlar için geliştirilmiş bazı uygulamaları da deneyebilirsiniz. Arama ve SMS Engelleyici (http://bit.ly/GQtCKo), Çağrı Yöneticisi (http://bit.ly/15WQHqD), Mr. Number (http://bit.ly/1gsWGpa) veya Call Blocker (http://bit.ly/17ZPSfh) bu uygulamaların en popülerlerinden.WINDOWS PHONE 8Nokia’nın Amber güncellemeli Windows Phone 8 telefonlarında “Arama+SMS filtresi” bölümüne girip çağrı veya mesaj almak istemediğiniz numaraları engelleyebilirsiniz. Gelişmiş ayarlar kısmında uygulamalardan gelen mesajları veya uyarıları engellemeniz de mümkün. Diğer Nokia kullanıcıları ise Ovi Store üzerinden Best Blacklist uygulamasını kullanabilirler.GSM şebekesi üzerinden numara engellemek mümkün mü? GSM şebekesi üzerinden numara engelleme özelliği şimdilik sadece Turkcell’de var. Bunun için aylığı 1,99 TL’den Numara Engelleme sistemine abone olmanız gerekiyor. Bu sistemde tanımladığınız numaralardan çağrı veya SMS almıyorsunuz. Vodafone ve AVEA’da ise sadece gizli numaralardan yapılan aramaları engelleme özelliği mevcut.

  WhatsApp Kullananlar Bu Tuzağa Düşmeyin!

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı kullananlar dikkat. WhatsApp üzerinden yeni bir dolandırıcılık uygulaması yayıldı. ‘Gold WhatsApp’a inanmayın!WhatsApp gibi dünyanın en çok kullandığı anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden kullanıcılara çeşitli konularda mesajlar atılarak tuzak kuran ve böylece kişilerin oldukça yüksek miktarlardaki paralarını çalan dolandırıcılar yeni bir uygulama başlattı.WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlar ile WhatsApp’ın Gold versiyonuna geçiş yapılarak çok daha avantajlı bir şekilde uygulamayı kullanılabileceği belirtilirken bu mesajdaki linklere tıklayan kişiler büyük bir tuzağa düşüyor. Uygulamayı indirerek tamamen savunmasız bir hale geliyor.Telefona ya da bilgisayarlara kurulan bu tür uygulamalar ile birlikte kişilerin tüm kişisel bilgileri ya da yaptığı online alışverişlerde kredi kartı bilgilerinin alınması mümkün olurken bu tür durumlar da kişilerin mağdur duruma düşmesine neden oluyor.Son dönemlerde sıkça görülmeye başlanan WhatsApp mesajları ile ilgili açıklamalar yapılırken kişilerin bu tür mesajlara inanmaması gerektiği ve hiçbir şekilde bu mesajlardaki linklerin açılmaması gerektiğini belirtildi.Uzmanlar, kısa süre içerisinde çok hızlı bir şekilde yayılan bu mesajlara karşı kişilerin mesajı göndereni engellemesi ve bu kişiler ile görüşmemesi gerektiğini hatırlatıldı.Arkadaş listenizden böyle bir mesaj geldiğinde kesinlikle herhangi bir uygulama yüklemesi yapmayarak kendinizi güvence altına alabilirsiniz.