DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İstiklal Caddesi’nde toplanan LGBT’lilere polis müdahalesi

İstiklal Caddesi’nde toplanan LGBT’lilere polis müdahalesi

İstiklal Caddesi ve Beyoğlu Tünel’de ‘LGBT Onur Yürüyüşü’ için toplanan gruplara polis müdahale etti. Gözaltına alınan isimler arasında Alman Yeşiller Partisi Milletvekili de yer alıyor.

İstanbul Valiliğinin kararınca iptal edilen “Onur Yürüyüşü” kararından sonra LGBT’liler Beyoğlu ve İstiklal Caddesi’nde bulunma kararı almıştı. Beyoğlu ve İstiklal caddesinde toplanan LGBT’lilere polis müdahale etti.

HDP BİNASINA LGBT BAYRAĞI ASILDI

‘LGBT Onur Haftası’ kapsamında İstanbul Valiliği yürüyüş organizasyonlarına izin vermemişti. Sosyal medyada organize olmaya çalışan gruplar İstiklal ve Beyoğlu caddelerinde toplanmaya çalıştı.Eylemciler, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) binalarına LGBT bayrakları astı. Bir süre sonra asılan bayraklar polis tarafından kaldırıldı.

LGBT’LİLERE BOYALI MERMİ

SYKP VE HDK binalarına asılan bayrakların kaldırılmasına tepki gösteren grup slogan atmaya başladı. Yaşanan arbede sonrası polis ve eylemciler arasında kovalamaca başladı. Eylemciler İstiklal Caddesi’nde dağılmaya başladı. Polise karşı slogan atmaya devam eden grupba boyalı mermilerle müdahale edildi. Boyalı mermi müdahalesi sonrası eylemciler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

BEYOĞLU’NDAKİ LGBT’İ EYLEMİNDE TOPLAM 19 GÖZALTI

Beyloğlu’nda toplanan LGBT’lilere polis müdahale etti. Çıkan olaylarda Alman Yeşiller Partisi milletvekili Volker Beck dahil 19 kişi gözaltına alındı. Volker Beck’in milletvekili olduğu anlaşılınca serbest bırakıldı.İstanbul Valiliği’nin izin vermediği ‘LGBT Onur Yürüyüşü’ için Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde toplanmak isteyen polise zorluk çıkaran eylemciler gözaltına alındı. Toplanan gruplar arasında Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck’te vardı. Polise zorluk çıkaran Beck dahil 19 kişi gözaltına alındı. Volker Beck’in  millet vekili olduğu kısa süre sonra anlaşılınca serbest bırakıldı.1 2 3 4 5 6