DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İsveç’te şiddetli patlama: 1 ölü

İsveç’te şiddetli patlama: 1 ölü

İsveç güne patlama haberiyle uyandı. Göteborg’de yaşanan patlamada küçük bir çocuk hayatını kaybetti.\r\n\r\n

İsveç güne şiddetli patlama haberiyle uyandı. Göteborg’de yaşanan patlamada küçük bir çocuk hayatını kaybetti.Sabah saatlerine karşı İsveç patlama sesiyle yankılandı. Göteborg semtinde bir apartmanda meydana gelen patlamada 8 yaşlarında bir küçük çocuk ağır yara aldı. Patlamanın hemen ardından hastaneye kaldırılan küçük çocuk tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Patlamanın şiddetiyle büyük hasar alan binaya çok sayıda polis ve kurtarma ekipleri gönderildi. Olay yerine intikal eden polisler ikinci bir patlama riskinin olmadığını kesinleştirdikten sonra olay yerini güvenlik kordonuna aldılar.

APARTMANDA 4 KİŞİ VARMIŞ

isvec-patlamaPatlamanın gerçekleştiği daireyi incelemek için bomba uzmanları gönderildi. Uzmanlardan gelen ilk bilgiye göre, patlamanın yaşandığı dairede 4 kişinin bulunduğu aktarıldı. Polisler, bomba uzmanların hala daire içerisinde incelemelerini devam ettirdiklerini açıkladı.İsveç’in Göteborg kentinde sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın neyden kaynaklandığı hala belirlenemedi.

İsveç’ten Türkiye’ye tam destek!

İsveç’ten Türkiye’ye tam destek geldi.  İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström’ın “Türkiye İsveç’in pozisyonundan şüphe duymasın. Biliyorlar ki biz onların yanındayız” sözleri olay oldu.Dagens Nyheter gazetesiyle yaptığı bir röportaj esnasında önemli konulara değinen İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiye’ye destek verdiklerini de belirtti. Margot Wallström,  “Türkiye İsveç’in pozisyonundan şüphe duymasın. Biliyorlar ki biz onların yanındayız” şeklinde konuştu.