DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İsviçre, Erdoğan pankartı için harekete geçti!

İsviçre, Erdoğan pankartı için harekete geçti!

İsviçre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pankartına sessiz kalmadı. Silahlı pankart hakkında savcılık soruşturma başlattı. İsviçre’nin başkenti Bern’de bir miting düzenlendi. Mitinge aralarında terör örgütü yandaşları da bulunuyordu. Mitinge damgasını vuran ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı pankart vurdu. Pankartta Erdoğan’ın resmi ve bir silah bulunuyordu. Birde  “Erdoğan’ı kendi silahıyla öldürün” yazıyordu. İsviçre ise bu

İsviçre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pankartına sessiz kalmadı. Silahlı pankart hakkında savcılık soruşturma başlattı.

İsviçre’nin başkenti Bern’de bir miting düzenlendi. Mitinge aralarında terör örgütü yandaşları da bulunuyordu. Mitinge damgasını vuran ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı pankart vurdu. Pankartta Erdoğan’ın resmi ve bir silah bulunuyordu. Birde  “Erdoğan’ı kendi silahıyla öldürün” yazıyordu. İsviçre ise bu duruma sessiz kalmadı. Bern-Mittelland Savcılığı pankart hakkında soruşturma başlattı. Polis Sözcüsü Dominik Jäggi, soruşturmanın “Alenen suça ve şiddete çağrı” çerçevesinde başlatıldığını ifade etti.

İsviçre, Erdoğan pankartı için harekete geçti!

Polis Sözcüsü Dominik Jäggi, skandal pankartı dün düzenlenen miting de tespit ettiğini ve hemen işlem başlatıldığını aktardı. Şu zamana kadar konu ile ilgili olarak gözaltı işleminin olmadığı belirtildi. İsviçre basınına yansıyan haberlerde, söz konusu pankartın asıldığı miting ile ilgili Bern belediyesi de özel olarak harekete geçti. Bern Güvenlik Müdürü Reto Nause de bu haberi doğruladı. Başta Erdoğan olmak üzere, Türkiye’den söz konusu pankarta yoğun tepki gösterildi. Ve ardından İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı, tedbirlerin alınması istendi.