DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İtalyan Belediye Başkanı Voza, Türkiye’de gözaltına alındı

İtalyan Belediye Başkanı Voza, Türkiye’de gözaltına alındı

PKK elebaşı Öcalan’a ‘Onursal Vatandaşlık’ veren ve onun serbest bırakılması düşüncesi taşıyan İtalyan Belediye Başkanı Voza, Türkiye’den sınır dışı edildi. İtalya’nın Salerno kentinde bulunan Santomenna Kasabasının Belediye Başkanı Massimiliano Voza, İstanbul’da gözaltına alınarak daha sonra da sınır dışı edildi. Massimiliano Voza, PKK elebaşı Öcalan’a ‘Onursal Vatandaşlık’ vermişti ve onun serbest bırakılması için savunmuştu. Massimiliano Voza,

PKK elebaşı Öcalan’a ‘Onursal Vatandaşlık’ veren ve onun serbest bırakılması düşüncesi taşıyan İtalyan Belediye Başkanı Voza, Türkiye’den sınır dışı edildi. İtalya’nın Salerno kentinde bulunan Santomenna Kasabasının Belediye Başkanı Massimiliano Voza, İstanbul’da gözaltına alınarak daha sonra da sınır dışı edildi.

Massimiliano Voza, PKK elebaşı Öcalan’a ‘Onursal Vatandaşlık’ vermişti ve onun serbest bırakılması için savunmuştu.

Massimiliano Voza, “İstanbul havalimanında dün akşam gözaltına alındım ve sonra ‘güvenlik’ gerekçesiyle sınır dışı edildim,” diye konuştu.

Bir kalp cerrahı olan ve IŞİD’in elinden alındıktan sonra Kobani’deki hastanede bir süre çalışmış olan Voza, “Bir gece boyunca sebepsiz yere alıkonuldum ve sorgulandım. İtalya Konsolosluğu’nu aramama dahi izin verilmedi. Bu arada Dışişleri Bakanlığımız da girişim başlatmıştı” ifadelerini kullandı.