DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İtalyan ekibinin hedefi Nuri Şahin

İtalyan ekibinin hedefi Nuri Şahin

Borussia Dortmund’un deneyimli orta saha oyuncusu Nuri Şahin, İtalyan ekibinin hedefinde. Avrupa’da Borussia Dortmund, Real Madrid ve Liverpool gibi dev takımlarda forma giyen Nuri Şahin, şimdi de Inter’e transfer olabilir. İtalyan ekibi milli futbolcuya talip oldu.CalcioMercato’ya dayandırılan habere göre Inter, kariyerini Borussia Dortmund’da sürdüren Nuri Şahin’i kadrosuna katmak istiyor.Çin Ligi takımları Inter’in orta saha oyuncusu

Borussia Dortmund’un deneyimli orta saha oyuncusu Nuri Şahin, İtalyan ekibinin hedefinde.

Avrupa’da Borussia Dortmund, Real Madrid ve Liverpool gibi dev takımlarda forma giyen Nuri Şahin, şimdi de Inter’e transfer olabilir. İtalyan ekibi milli futbolcuya talip oldu.CalcioMercato’ya dayandırılan habere göre Inter, kariyerini Borussia Dortmund’da sürdüren Nuri Şahin’i kadrosuna katmak istiyor.Çin Ligi takımları Inter’in orta saha oyuncusu Ever Banega ile oldukça ilgili. İtalyan ekibi bu nedenle oluşabilecek bir boşluğu şimdiden doldurmayı amaçlıyor.Nuri Şahin bu sezon Borussia Dortmund’da sakatlık sebebiyle sadece 3 kez forma giyebilme şansı buldu.

DORTMUND CEPHESİ OYUNCU İÇİN NE DEMİŞTİ?

2018 yılına kadar sözleşmesi olan 28 yaşındaki milli futbolcumuz Nuri Şahin’in Borussia Mönchengladbach, Hamburg, Bayer Leverkusen ve Trabzonspor’un yanı sıra Inter’in de transfer defterinde olduğu bilinirken teknik hoca Zorc geçtiğimiz ay oyuncu hakkında konuşmuştu.Lig’in devre arası transfer döneminde 2005 yılından beri top koşturduğu Borussia Dortmund’dan ayrılacağı haberleri ile gündeme gelen milli futbolcumuz Nuri Şahin ile ilgili Alman ekibinden açıklama şu şekilde olmuştu. “Borussia Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc, “Nuri’yi bırakmak istemiyoruz, onunla devam etmeyi planlıyoruz”.

NURİ’NİN DORTMUND KARİYERİ

2001 yılında Borussia Dortmund altyağısına katılan Nuri Şahin adından ilk olarak 2005-06 sezonunda söz ettirdi. İlk maçına UEFA’nın 3.büyük organizasyonu olan Intertoto Kupası’nda çıktı. Dakikalar 66’yı gösterirken oyuna dahil olan Nuri, Avrupa kupalarında maça çıkan genç futbolcu olmayı başardı.Tarihler 6 Ağustos 2005’i gösterirken Wolfsburg karşısında maça ilk 11’de başlayan Nuri, Bundesliga’da ilk 11’de maça çıkan en genç futbolcu oldu. Bir sonraki hafta Schalke karşısında ilk kez Dortmund taraftarının huzuruna çıkan oyuncu birkaç maç takımda kendine yer bulamadı. 10.haftada takıma tekrar dönen oyuncu 26 Kasım 2005 tarihinde oynanan Nürnberg maçında attığı golle Bundesliga’da gol atan en genç futbolcu oldu. Nuri ilk sezonunda 1 gol ve 6 asist ile takımına katkı sağladı.Borussia Dortmund kariyeri boyunca 243 maça çıkan Nuri Şahin 24 gol attı ve 43 asist yaptı. 2010-11 sezonunun en iyi orta saha oyuncusu olmayı başardı. Nuri, Dortmund kariyerinde 1 Bundesliga ve 1 Almanya Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı.Milli futbolcu ayrıca Feyenoord, Real Madrid ve Liverpool takımlarında forma giydi.