DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
John Kerry’den Barack Obama açıklaması!

John Kerry’den Barack Obama açıklaması!

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Barack Obama dönemindeki görevi boyunca tüm sorunları çözmek için çabaladıklarını ama çözemediklerini söyledi.\r\n

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Barack Obama dönemindeki görevi boyunca tüm sorunları çözmek için çabaladıklarını ama çözemediklerini söyledi.Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Roma’da düzenlenen Akdeniz Diyalogları Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşmada en çok DEAŞ ile mücadele konusuna değindi. Kerry, 20 ocak tarihinde son bulacak görev süresine kadar mücadele edeceklerini ve bitirme çabasında başarıya ulaşacağını söyledi. Bunların yanı sıra Suriye’deki yaşamın diğer ülkelerdeki gibi olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Orada bulunan insanları güvenliğe kavuşturacaklarından da emin olduklarını söyledi.

Barack Obama ile sorunları çözemedik

john-kerry-obamaAmerika Dışişleri Bakanı Kerry, Barack Obama ile birlikte tüm sorunları çözdüklerini söyleyemeyeceğini ifade etti. Ve “Görevimin son gününe; 20 Ocak’a kadar Suriye’deki katliamın son bulması için çalışacağımı taahhüt ediyorum diye konuştu. Gazetelerde yazılanın aksine, önlerindeki yolun bozuk olarak tanımlanmayacağına kararlılıkla inandığını dile getiren Kerry, “Dünya parçalara ayrılmıyor, aksine birleşiyor.” dedi.

John Kerry Suriye krizine de değindi

Kerry, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın açıklamasında Suriye krizine de parmak bastı. Basın açıklamasında Beşar Esad rejimini hedef aldı. “Esad rejimi, cezasız kalacakmışçasına tüm uluslararası kurallar ile ilkeleri ihlal etmek istiyormuş gibi” dedi. Halep’teki vatandaşların çıkması için tarafların Cenevre’de bir araya gelmesini dile getirdi.  ABD, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve belki de Rusya’nın da amacının bu olduğunu belirtti. Günlerdir Halep konusunda diyalog eksikliklerinin olduğunu ve sürekli tartıştıklarını ifade eden Kerry, “Halep’teki insani durum, daha verimli bir şekilde ele alınabilirse, Halep halkının kentten çıkışı mümkün kılınsa, Cenevre’de konuşmak için bir alan yaratılabilir.” şeklinde ifadeler kullandı.