DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
John Kerry’den ateşkes çıkışı

John Kerry’den ateşkes çıkışı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD ve Rusya’nın ortak kararı ile alınan Suriye’deki ateşkesin düzgün bir şekilde ilerleyememesini Esad’a yıktı. İşte John Kerry’nin ateşkes çıkışı..\r\n\r\n

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry,  ABD ve Rusya’nın ortak kararı ile alınan Suriye’deki ateşkes in düzgün bir şekilde ilerleyememesini Esad’a yıktı.

İşte John Kerry’nin ateşkes çıkışı..

Suriye’deki ateşkesin etkili bir şekilde ilerleyememesinden son derece rahatsız olan John Kerry bu konu ile ilgili sert çıkışlarda bulundu. John Kerry, ateşkesin etkin bir şekilde uygulanmamasının ve yapılan yardımların gerekli yerlere iletilmemesinden Esad’ı sorumlu tuttu. Bunun yanı sırada Rusya’yı “yeterli baskıyı yapmadığı” konusunda sert bir şekilde eleştirdi.

CNN kanalında soruları yanıtladı

john kerry ateşkesCNN’de yayınlanan bir programa katılan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yöneltilen soruları yanıtladı. Rusya’nın yapılan yardımları yerine iletmemediği için Esad rejimine baskı yapmadığını ifade eden John Kerry,  Moskova’ya  “Sahneye oynamayı ve gösteriş yapmayı bırakıp insani yardımların yerine ulaştırılmasını sağlayın. Eğer Rusya ateşkes konusunda ciddiyse Esad’in uçaklarının uçmasını engellesin ve ateşkese saygı gösterdiğini kanıtlasın.” sözleriyle seslendi.’Yanlışlıkla vurulan’ Esad rejimi askerleri için ise, “Şunu açıkça söyleyeyim: Rusya ateşkes anlaşmasını imzaladı. Esad bu anlaşmaya uyacağını söyledi. Dolayısıyla Esad’in durması ve ortak uygulama merkezinin uygulamaya geçmesi lazım ki ABD ile Rusya dün meydana gelen ve bizim kabul edip üzüntümüzü ifade ettiğimiz türden kötü şeylerden sakınabilmek için koordinasyon kurabilsinler.” dedi.