DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
John Kirby darbe girişimi üzerinden Türkiye yüklendi

John Kirby darbe girişimi üzerinden Türkiye yüklendi

Amerikalı bakan John Kirby düzenlenen basın toplantısında Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.\r\n\r\n

Amerikalı bakan John Kirby düzenlenen basın toplantısında Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük olarak yapılan basın toplantısında CBS kanalında yayınlanan ’60 Dakika’ programa değindi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’nın en bilindik CBS kanalına bir konuşma yapmıştı. John Kirby ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuşması hakkındaki kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Ve Kirby, “Türk medyasının çoğu üyesi, darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğuna yönelik düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı” dedi.

John Kirby, Türk medyasına tepki gösterdi

john-kirbyden-suriye-aciklamasiBakan Kirby yönetilen bir diğer soru ise Fethullah  Gülen’in iadesi oldu. Yanıt olarak da Gülen’in Türkiye iadesinin  ABD Adalet Bakanlığı ile ilgili bir konu olduğunun altını çizerek bu yöndeki sorulara cevap vermek istemediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı izlediğini belirten Kirby’e  “Türkiye halkı neden ABD’nin darbe girişiminin arkasında olduğuna yönelik bir hisse kapıldı?” sorusu yöneltildi. Bu sorunun üzerine de “Türk medyasının çoğu üyesi, bu düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı. Türk halkının aklından geçenleri ve bu düşünceye nasıl kapıldıklarını bilmiyorum. Bu komik bir durum, ABD’nin bununla bir ilişkisi yoktu.” dedi.

“ABD’yi suçlamayacağım ama…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen konusunda ABD’yi eleştirmişti. Gülen’in bir soruşturmaya tabi olmadan Amerika’da hayatına devam etmesini eleştiren Erdoğan, “(Darbe girişimi için) ABD’yi suçlamayacağım ama halkım bu şekilde düşünecek. Neden hala bu adamı ülkenizde tutuyorsunuz? Onu orada tuttuğunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu şekilde” demişti.