DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kaddafi’nin Hançeri İstanbul’da Ortaya Çıktı

Kaddafi’nin Hançeri İstanbul’da Ortaya Çıktı

Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin sarayından devrim sürecinde yağmalanan hançeri İstanbul’da ele geçirildi. Hançer, 10 milyon dolara Suudi bir iş adamına satılacağı planlandığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında 3 şüpheli gözaltına alınırken, hançerin 10 milyon dolara satılacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Libya’da kaçak yollarla tarihi eser getirileceği bilgisi üzerine İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatmıştı. Çalışma kapsamında Libya’dan Türkiye’ye gelen A.A isimli iş adamını takibe aldı.

kaddafi-hancer

KADDAFİ’NİN HANÇERİNİ 10 MİLYON DOLARA SATACAKLARDI

Takibe alınan A.A isimli iş adamının, Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin sarayından devrim sürecinde yağmalanan fildişi üzerine oyma ve kabartma yöntemlerle değerli taşlarla süslenmiş hançeri 4.6 milyon dolara satın aldığı tespit edildi. Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri, iş adamının satın aldığı hançeri Türkiye’ye kaçak yollarla soktuğu ve Suudi iş adamlarına 10 milyon dolara satacağını belirledi. Yapılan takiplerin ardından iş adamı A.A’nın Esenyurt’taki adresine operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında iş adamı A.A ile birlikte yanında bulunan B.A ve M.Y gözaltına alındı. Adreste yapılan, yapılan aramalarda Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’ye ait olduğu iddia edilen fildişi üzerine oyma ve kabartma yöntemlerle yakut, safir, zümrüt ve pırlanta taşlarla işlenmiş altın çerçeveli 1 adet hançer, hançer kını ve aslan motif ve heykel, süs eşyası ele geçirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında kaçakçılık kanununa muhalefetten işlem yapıldı.

Şüpheliler savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

1500 YILLIK OYUN ZARLARI

Öte yandan, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Arnavutköy’de bir kargo şubesinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda diz üstü bilgisayarın bataryalarına zulalanmış Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 196 adet altın ve bronz sikke ve bin 500 yıllık oyun zarları ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserlerin Suudi Arabistan’a gönderileceği öğrenildi.