DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kadının yumurtalığından 97 kiloluk tümör çıktı

Kadının yumurtalığından 97 kiloluk tümör çıktı

Hindistan’da bir kadının yumurtalıklarından 97 kilogram ağırlığında dev büyüklükte tümör çıkarıldı.

Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinin Meerut kentinde yaşayan Kamlesh Devi (45) adlı kadın, kocasının tedavi masraflarını çok fakir oldukları gerekçesiyle karşılayamayacağı için doktora gitmesini engellediğini söyledi. Kamlesh, yıllarca dayanılmaz acılara kocasının bu zoraki arzusunu yerine getirmek için uydu.

3 SAATLİK AMELİYAT SONUNDA 97 KİLOLUK TÜMÖR ÇIKARILDI

Altı ay önce kocası vefat edince Kamlesh, sonunda kendisini ücretsiz tedavi edeceğini söyleyen bir hastaneye tedavi için başvurdu. Talihi yaver giden kadın,  Hindistan hükümetinin fakirlere yönelik ücretsiz tedavi programından yararlandığını daha sonra öğrendi. Cerrahlar tam üç saat süren ameliyat sonunda kadının bedeninden dev boyutlardaki tümörü çıkardı. Kamlesh’in yumurtalığından çıkarılan tümör 97 kilo olarak tartıldı.

AMELİYAT GECİKSEYDİ HAYATİ TEHLİKE ORTAYA ÇIKABİLİRDİ

Ameliyat ekibinde yer alan cerrahlardan Dr. A. S. Jaggi yaptığı açıklamada; “Kadın hastamız hastaneye geldiğinde çok fazla acı çekiyordu. Tümörden sıvılar akmaya başlamıştı. Ameliyat için eğer daha fazla gecikme yaşansaydı hayati bir risk oluşturabilirdi. Cerrahi operasyon sırasında hastaya üç ünite kan verildi. Ameliyat sonrasında hasta bir gün müşahede amacıyla yoğun bakımda tutuldu. Kadın hastamızın sağlık durumu şu an gayet iyi. Hastamızın bedeninden çıkarılan tümörden alınan örnekleri teste gönderdik. Artık sonuçların çıkmasını bekliyoruz.”

HASTANE, TÜMÖRÜ REKORLAR KİTABINA KAYDETTİRMEK İÇİN BAŞVURDU

“Kariyerim boyunca böyle büyük boyutta bir tümör görmemiştim.  Yumurtalıktümörleri yaygındır lakin bu kadar büyük olanına rastlanmamıştı. Tümör yaklaşık olarak 90 santim uzunluğunda, 60 santim genişliğinde, devasa boyutlarda. Tümör pataloji laboratuvarına, testler uygulanması amacıyla gönderildi.” Doktor Jaggi, hastane olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nın  Hindistan versiyonu olan Limca Rekorlar Kitabı’yla temasa geçtiklerini, tümörü kitaba kaydettirmek istediklerini açıkladı.