DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
25 yıl evli kalan kadınlar emekli olabilecek

25 yıl evli kalan kadınlar emekli olabilecek

Meclis’in verdiği kanun teklifine göre eğer kabul görürse, sigortalı olmayan bayanların emekli olabilmesi için evlilikte 25 yılını tamamlamaları yeterli olacak. 25 yıl evli kalan kadınlar emekli olabilecek CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunda uygulanması için teklifi TBMM Başkanlığı’na sundu. Bu gerekçede, “Bu kanun teklifi düşük gelirli hanelerde primleri ödeme

Meclis’in verdiği kanun teklifine göre eğer kabul görürse, sigortalı olmayan bayanların emekli olabilmesi için evlilikte 25 yılını tamamlamaları yeterli olacak.

25 yıl evli kalan kadınlar emekli olabilecek

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunda uygulanması için teklifi TBMM Başkanlığı’na sundu.

Bu gerekçede, “Bu kanun teklifi düşük gelirli hanelerde primleri ödeme imkanı olmadığı için herhangi bir şekilde sigortalı olamayan ve belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an sigorta ile bağı bulunmayan ve prim ödeyemeyen ev kadınlarının yaşlılık aylığı alabilmelerinin önü açılmaktadır” denildi.

Yapılan teklifte ise, SGK ile herhangi bir ilişkisi olmayan kadınların, evliliklerinde 25 yılı tamamladıklarında emeklilik hakkına sahip olabilecekler. Bunun için ise, evliliklerinde 25 yılı doldurmuş olmaları, aylık veya gelire sahip olmamaları, kanuna göre belirlenecek olan yaş sınırı ve prim gün sayısı esas alınarak hesaplanan tutarı peşin ödeyerek veya borçlanarak yaşlılık aylığı almaya başlayabilecek.