DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kadınların alması gereken vitaminler

Kadınların alması gereken vitaminler

Sağlıklı olmanın ilk şartı beslenmedir. Sağlıklı beslenmede de doğru vitaminlerin bulunması gerekir. Yaş, kilo ve aktivite düzeyine göre, kadınların farklı farklı vitaminler alması gerekir. Çünkü bazı vitaminlerin eksikliği ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. İşte yaş, kilo ve fiziksel aktivitelerine bakılmaksızın kadınların alması gereken vitaminler:  B2 vitamini Kadınların alması gereken vitaminler B2 vitamini ile başlıyor, bu

Sağlıklı olmanın ilk şartı beslenmedir. Sağlıklı beslenmede de doğru vitaminlerin bulunması gerekir. Yaş, kilo ve aktivite düzeyine göre, kadınların farklı farklı vitaminler alması gerekir. Çünkü bazı vitaminlerin eksikliği ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. İşte yaş, kilo ve fiziksel aktivitelerine bakılmaksızın kadınların alması gereken vitaminler:

 B2 vitamini

Kadınların alması gereken vitaminler B2 vitamini ile başlıyor, bu vitaminin diğer adı Riboflavindir. B2 vitamini büyüme ve sağlıklı metabolizma için çok önemlidir. Vücuttaki enerjiyi artttırdığı için, karıncalanma, uyuşma, anksiyete, stres ve yorgunluğu da azaltır ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.B2 vitamini eksikliğinde metabolizma etkilenir. Gözler solgunlaşır, dilde ve boğazda ağrı meydana gelebilir. Bağışıklık sistemi ve sinir fonksiyonları etkilenebilir. Ağız ülserleri, dudak çatlakları, kuru saçlar, kırışıklıklar ve ciltte kaşıntı meydana gelebilir.

B6 Vitamini

B6 vitamini Piridoksin olarak da bilinir. Sağlıklı ve güçlü bir bağışıklık için gerekli olan temel bir vitamindir. Bu özel vitamin aynı zamanda depresyon, kalp hastalığı ve hafıza kaybının azalmasına da yardımcı olur. Vücudun hormon ve beyin kimyasalları gibi kimyasalları üretmesine destek olur.Piridoksin aynı zamanda kan şekerini de düzenler. Hamile kadınların sabah bulantıları için B6 vitamini alması tavsiye edilir. B6 vitamini eksikliği vücutta anemiye neden olabilir.

 Vitamin B7

Biotin olarak bilinen B7 vitamini yağ asitleri sentezi ve hücre büyümesi için gereklidir. Bu vitamin ter bezlerini, saç ve cildi sağlıklı tutar. Saçın uzamasını sağlar ve tırnak kırılmalarını önler. Ayrıca, biotin kemik büyümesi ve kemik iliği için gereklidir. Kolesterol seviyesini normal değerde tutar.B7 Vitamini eksikliği çok nadir olarak görülen bir durumdur. Ancak B7 eksikliğinde saçlar dökülür, döküntü oluşur, kalp atışları anormalleşir, uyuşukluk, kansızlık ve hafif depresyona neden olabilir.

Vitamin B9

Folik asit olarak da bilinen B9 Vitamini her kadın ya da anne adayı için önemlidir. Kalp hastalığı, yüksek tansiyon, alzheimer, depresyon, kanser ve hafıza kaybını önlemeye yardımcı olur. Beyin sağlığını korur ve hücresel işleyişi geliştirir. Doğurganlığı artırır, gebelik sırasında bebeğin gelişimine katkı sağlar. Gebe kadınlarda folik asit eksikliği, spinabifida gibi bebekte nöral tüp defektine (ayrık yada açık omurgaya) neden olabilir.

 Vitamin B12

Her kadının alması gereken diğer bir önemli vitamindir. Metabolizmada protein sentezi, normal hücre bölünmesi için önemlidir. Bu vitamin kalp hastalığı, hafıza kaybı ve anemiyi önlemeye de yardımcıdır.B12, depresyon tedavisinde de kullanılır. Sağlıklı sinir sistemi ve beyin işleyişini korumaya yardımcıdır. B12 vitamini eksikliği sinirlilik, depresyon ve dengesizliğe neden olabilir. Aynı zamanda dil ve ağız iltihaplanmaya da neden olabilir.