DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kahve telvesinin güzelliğinize faydaları

Kahve telvesinin güzelliğinize faydaları

Kahvenin kendisinin olduğu gibi fincanın dibinde kalan telvesinin de faydaları var. Ancak sizlere bu yazımızda kahve telvesinin güzelliğinize faydaları başlığını araştırdık. Kahve içerisindeki kafein, kahve telvesinin cilt yüzeyine uygulanmasıyla kan dolaşımını uyarır ve bu bölgelerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Yine Türk kahvesinin telvesi göbek eritmekten selülitleri yok etmeye kadar pek çok konuda işimize yarar.

Kahvenin kendisinin olduğu gibi fincanın dibinde kalan telvesinin de faydaları var. Ancak sizlere bu yazımızda kahve telvesinin güzelliğinize faydaları başlığını araştırdık. Kahve içerisindeki kafein, kahve telvesinin cilt yüzeyine uygulanmasıyla kan dolaşımını uyarır ve bu bölgelerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Yine Türk kahvesinin telvesi göbek eritmekten selülitleri yok etmeye kadar pek çok konuda işimize yarar. Ayrıca, güzelliğine düşkün bayanlar için Türk kahvesinin cilde faydaları da saymakla bitmez.

Kahve telvesiyle göbek eritme 

Göbeğinize yetecek kadar kahve telvesini biriktirin ve biraz zeytinyağı ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı göbeğinize yedirerek sürün ve streç filmle sıkıca sarın. İki saat bekleyip ardından ılık suyla yıkayın.

Selülitlere çözüm

Birkaç fincan Türk kahvesi telvesini biriktirin ve banyoda duştan önce selülitli bölgelere güzelce sürün. Bir kese veya sert bir fırçayla, bölgeler kızarana kadar ovun. Duşa girdiğinizde ılık suyla iyice durulayın.

Ellerinizin bakımı için

Türk kahvesi telvesinden bolca alıp ellerinize masaj yaparak güzelce yedirin ve beş kadar dakika bekletin. Sonrasında ellerinizi ılık suyla duruladığınızda ellerinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Ayrıca avucunuzun içine biraz kahve telvesi aldığınızda cildinizdeki ölü hücrelerin temizlenmesine ve ellerinizde kalan balık ya da sarımsak kokusununda yok olmasına da yardımcı olacaktır.

Saçlarınızı parlatan kahve telvesi

Türk kahvesi telvesi saçlarınıza ekstra parlaklık ve sağlıklı bir görünüm kazandıracak doğal bir yöntemdir. Ilınmış kahve telvesini kuru ve temiz saça uygulayıp en az 20 dakika bekleyip duruladığınızda en iyi sonucu alacaksınız.

Siyah noktalardan kahve telvesi ile kurtulun.  

Kahve telvesini siyah nokta olan bölgelere masaj yaparak yedirin ve on dakika sonra ılık suyla güzelce durulayın.

Yumuşacık topuklar için

Ayaklarınızı sıcak suda 15 dakika bekletip topuklarınızı Türk kahvesi telvesiyle masaj yaparak güzelce ovun ve ılık suyla durulayın.

Cilt bakımı

Kahve telvesi, hindistan cevizi yağı ve biraz kahverengi şekeri karıştırın ve banyo sırasında vücudunuza bu karışımla masaj yapın. Duruladığınızda, cildiniz yumuşacık olacaktır.Kahve telvesinin güzelliğinize faydaları yazımızın son tavsiyesi; çeyrek kase ılık kahve telvesini 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın ve cildinize sürün. Bu bölgeyi bez havlu ya da kağıt havluyla birkaç dakika sarın. Sonrasında cildinizi ılık suyla güzelce durulayın. En iyi sonuç için bu işlemi haftada iki kez tekrarlayın.