DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kalp krizini bir hafta önceden anlayın!

Kalp krizini bir hafta önceden anlayın!

Tasarımcı Ezra Çetin, “Kalp krizi gibi hastalıkların bir hafta önceden anlaşılmasını sağlayan akıllı tişört tasarladık. Yakında piyasaya çıkacak” dedi.

Tasarımcı Ezra Çetin, “Kalp krizi gibi hastalıkların bir hafta önceden anlaşılmasını sağlayan akıllı tişört tasarladık. Yakında piyasaya çıkacak” dedi.

Türkiye Tasarım Haftası adı altında düzenlenen etkinlikte Arçelik, Ford, Otosan, Seranit Grup, Şişecam ortaklığı ile birçok tasarım ele alındı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye’nin geleceği için önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyan etkinliğimiz, geleceğin trendlerine yön vermemize katkı sağlayacak. Bu kapsamda Türkiye Tasarım Haftası’nı her yıl gerçekleştireceğiz ” dedi.

Ezra Çetin, “Çeşitli renk alternatifleri ile altı tişört kadınlar, iki tişört erkekler için tasarladık. Günlük hayatta ve spor yaparken giyilen tişörtlerin içindeki incecik yaprak gibi kumaşlar aracılığıyla vücudun her bölgesinin kontrolü sağlanıyor. Herhangi bir bölgede ters giden bir durum var ise sistem aracılığıyla haberini alabiliyoruz. Su altında da kullanılabilen tişörtlerimiz makul bir fiyat ile satılacak. Yakın gelecekte çocuklar için de tasarlayacağız” dedi.

Türkiye Tasarım Haftası adı altında yapılan etkinlikte, Minna Parikka büyük ilgi gördü. Parikka, “Tasarımcıların herkesi mutlu etmesine gerek yok. Başarılı olmak için öncelikle sizinle aynı vizyonu paylaşan bir ekibiniz olmalı. Ürünü çekici hale getirin. Hedefi yüksek koyun. Ben tasarımlarımla dünyaya açılmak istedim ve bunu da başardım” dedi. Parikka, ayakkabı tasarımı eğitimi almak için 19 yaşında İngiltere’ye taşındığını belirterek, “25 yaşında enerji doluydum. İspanya’ya uçup kontaklarımı kullandım, üreticiler buldum. İlk üç yıl her şeyi tek başıma yaptım. Ayakkabılarımla dünyanın en büyük, en iyi markası olmak istiyorum” dedi.