DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kan verme kampanyasında skandal

Kan verme kampanyasında skandal

Belçika’da bulunan Kızılhaç, tüm ülkede kan verme kampanyası başlattı. Twitter üzerinden yayınlanan tabloya gelen bir yorum ise okuyanları şaşkına çevirdi.

Belçika’da bulunan Kızılhaç, tüm ülkede kan verme kampanyası başlattı. Twitter üzerinden yayınlanan tabloya gelen bir yorum ise okuyanları şaşkına çevirdi.Kızılhaç’ın Belçika kapsamında başlattığı kan verme kampanyası yaşanan olay ile birlikte duyuldu. Twitter hesabından “Kime kan verebilirsiniz?” tablosu yayınlandı. Bu tablo ile hangi kan grubundakiler kimlere kan verebileceğini bilmesinde kolaylık sağlıyordu. “Kime kan verebilirsiniz?” tablosunda kan grupları arasındaki geçişler yer alıyordu.Twitter’dan yayınlanan tablonun altına Marion Dekker adlı kullanıcı olay bir yorum yazdı. Marion Dekker adlı kullanıcının yorumu ise “Kan vermek istiyorum ama Müslümanlara değil. Bunu garanti edebilir misiniz?” şeklinde oldu. Yapılan bu yorumla birlikte şaşkınlıklarını gizleyemeyen kullanıcılar sert tepki gösterdi. Marion Dekker’in yorumuna karşılık olarak bir kullanıcıda “Kan vermek istiyorum ama ırkçılara değil. Bunu garanti edebilir misiniz?” yazdı. Tepkiler sadece bu kadarla sınırlı kalmadı. Bir diğer kullanıcı ise  “Müslümanım ve kan veriyorum. Kanım ihtiyacı olan herkes için. Kızılhaç bir ayrım yapmıyor. Kusura bakma” şeklinde tepkisini gösterdi.

Gelen tepkilerin ardından yorumunu sildi

belcika-kan-vermeMarion Dekker’in profilinde ise Türkiye karşıtı çok sayıda paylaşımlarının bulunduğu dikkat çekti. Gelen tepkiler karşısında yaptığı “Kan vermek istiyorum ama Müslümanlara değil. Bunu garanti edebilir misiniz?” şeklindeki yorumunu silmek zorunda kaldı.