DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kanada’da sıradışı olay! Başörtülü diye…

Kanada’da sıradışı olay! Başörtülü diye…

Kanada’da bir kolejde yaşanan sıradışı olayda Müslüman genç başörtüsünü çıkarmak istemeyince sınavdan çıkarıldı. Okul sözcüsünden gelen ilk açıklama…\r\n\r\n

Kanada’da bir kolejde yaşanan sıradışı olayda Müslüman genç başörtüsünü çıkarmak istemeyince sınavdan çıkarıldı. Okul sözcüsünden gelen ilk açıklama…Kanada’nın Montreal kentinde bulunan Collenge de Maisınneuve adlı okulda yaşananlar şoke etti. Kolej öğretmenlerinden biri sınava girmek üzere olan bir öğrencinin başörtüsünü çıkarmasını istedi. İnançları gereği böyle bir durumun imkansız olduğu ifade eden Müslüman genç sınavdan çıkarıldı.

Kanada’da başörtü skandalı

kanada-asortulu-ogrenciCollenge de Maisonneuve adlı okulda gerçekleşen olayın gün yüzünü çıkmasıyla okul sözcüsü, “Olay, biyoloji öğretmenimizin, eğitim yılı başlangıcında duyurduğu ve sınavlar sırasında öğrencilerin şapka, uzun saç ya da örtü ile kulaklarını kapatamayacağına ilişkin kuralın ihlali nedeniyle yaşandı. Öğretmenimiz bu kuralı, öğrencilerin sınavda kulaklık kullanarak kopya çekme ihtimaline karşı koymuştu.” şeklinde açıklama yaptı.Okul sözcüsü  Line Legare, öğrenciden başörtüsü çıkarılması istendiği fakat inançları gereği başörtüsünü çıkarmayan Müslüman öğrenin sınavdan çıkarıldığını ifade etti. Yaşanan bu olayın öğretmen açısında da rahatsız edici bir durum olduğunu söyleyen okul sözcüsü  Line Legare, sınavdan çıkarılan öğrencinin bir aşka tarihte sınava girebilmesi için öğretmenle hala iletişim halinde olduklarının da vurgusunu yaptı.Başörtüsünü çıkarmadığı gerekçesi ile sınavdan çıkarılan öğrenci ise yaşanan bu olay ile ilgili bir şikayette bulunmadığını belirtti. Eğer bu olay tekrar yaşanırsa okulun harekete geçeceği açıklandı. Okul sözcüsünün yanı sıra Quebec Eyalet Başbakanı Philippe Couillard da yaşanan olay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu davranışın öğretmenin insiyatifinde uygulandığının altını çizen Quebec Eyalet Başbakanı Philippe Couillard,  “Sorunun başladığı yerde çözülmesine sevindim. Hali hazırda üzerinde çalışma yaptığımız ve yakın zamanda parlementoya taşınacak olan bir yasa tasarısı, bu tür konuları daha detaylı bir şekilde tartışılmasına imkan sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Kanada’da Müslüman gence feci dayak!

Kanada’da yaşayan 15 yaşındaki Müslüman genç, iki vatandaş tarafından feci şekilde darp edildi. Gencin omuriliğinde ciddi zarar gördüğü açıklandı.Kanada’nın Hamilton kentinde yaşayan 15 yaşındaki Müslüman genç feci şekilde darp edildi. Yaşanan bu korkunç olay ile ilgili Hamilton polisinden yapılan açıklamada, darp gören Müslüman gencin Pakistan asıllı bir ailenin çocuğu olduğu ve adının da Nuh Rabbani olduğu belirtildi. Pakistanlı Müslüman genç katıldığı bazı yarışmalardan akademik ödüller kazanmış Saltfleet Lisesi’sinde ikinci sınıf öğrencisi olarak okuyordu. 26 kasım 2016 tarihinde gece saatlerinde iki kişi tarafından saldırıya uğradı.

Müslüman gencin vücudunda çok sayıda kırık var

nuh-rabbaniPakistanlı 15 yaşındaki Nur Rabbani, gece saatlerinde ellerinde beyzbol sopası bulunan kişilerin saldırısına uğradı. Beyzbol sopaları ile vücuduna ağır darbeler alan gencin çenesi, kafatası ve kaburgaları kırıldı. Aldığı bu kırıkların yanı sıra gencin omuriliğinde de kırıklar olduğu açıklandı. Olay yerinde bulunan vatandaşların sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan gence ilk müdahale olarak beynindeki toplanan kan alındı. Ve Nuh Rabbani’nin tedavisinin hala devam ettiği açıklandı.İki kişi tarafından feci şekilde darp edilen Nuh Rabbani’nin tedavi masrafları için yardım kampanyası başlatıldı. Kuzeninin internet üzerinden başlattığı kampanya da çok kısa süre içerisinde 33 bin dolardan fazla paranın toplandığı söylendi. Saldırganların kimliğinin belirlenmesinin ardından polis arama çalışmaları başlattı.