DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kanada’da yine bir cami saldırısı

Kanada’da yine bir cami saldırısı

Son günlerde sıkça duyduğumuz cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Bugün Kanada’da yeni bir cami saldırısı yaşandı.Saldırı Kanada’nın Montreal kentinde meydana geldi. Geçtiğimiz pazar günü Quebec kentinde yaşanan hain terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmişti. Tam da bu kişilerin cenaze töreni gerçekleştiği Montreal’in Pointe-Sainte-Charles bölgesindeki Khadijah Masjid Islamic Centre camisinde kim olduğu belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı

Son günlerde sıkça duyduğumuz cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Bugün Kanada’da yeni bir cami saldırısı yaşandı.Saldırı Kanada’nın Montreal kentinde meydana geldi. Geçtiğimiz pazar günü Quebec kentinde yaşanan hain terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmişti. Tam da bu kişilerin cenaze töreni gerçekleştiği Montreal’in Pointe-Sainte-Charles bölgesindeki Khadijah Masjid Islamic Centre camisinde kim olduğu belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı düzenledi. Saldırganlar tören esnasında camiyi taşladılar.

Cami saldırısı herkesi şoke etti

Saldırının sonrasında Montreal Polisinin yaptığı açıklamaya göre, bu camiye daha önceden sprey boya ile çirkin yazılar yazıldığı belirtildi. Bir çok saldırıya maruz kalan cami yumurtalı saldırıya da uğramıştı. Fakat Montreal polisi dün gerçekleşen saldırıda caminin camlarının kırıldığını ve olay ile ilgili soruşturma başlattı. Merkezin yöneticisi Asik Ahmad, ‘’Son saldırı ile camlar kırılıncaya kadar olayı ciddiye almamıştık. Ancak son saldırı tam bir vandalizm.’’ dedi. Bu saldırının 6 Müslümanın ölümünden sonra gerçekleştiği için şok olduğunu ifade eden Asik Ahmad, “Bundan sonra ne olacağını bilmiyorum. Bu bir son mu, yoksa bir şeyin başlangıcı mı? Şok oldum ve doğrusu korkuyoruz.” dedi.Asik Ahmad’in kızı Fatıma Ahmad da “Görüyorum ki nefret sona erecek gibi görünmüyor.” diye konuştu.