DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
14 Yaşındaki kanser hastası kız donduruldu

14 Yaşındaki kanser hastası kız donduruldu

İngiltere’de yaşayan 14 yaşındaki kanserli kız ‘beni dondurup tedavi çıkınca uyandırın’ diye mahkemeye başvurdu. İşte kanser hastası kızdan dondurma kararı.

İngiltere’de yaşayan 14 yaşındaki kanser hastası kız ‘beni dondurup tedavi çıkınca uyandırın’ diye mahkemeye başvurdu.Mahkemede kabul edilen kararda öncelikle kızın kanı tamamen alındı. Daha sonra vücuduna kimyasal bir enjekte edilerek -196 derecede dondurulma işlemi başlatıldı.  Kanser tedavisinin çıkmasının ardından kızın tekrar hayata dönmesi sağlanacak. Fakat, kızın tekrar yaşamasını sağlamanın mümkün olup olayacağı konusunda kesin bir tespit yok.kanserKanser hastası olan 14 yaşındaki kız ailesinin tüm itirazlarına rağmen “Benden neden bu alışılmadık şeyi yapmak istediğime dair bir açıklama isteniyor. Ben sadece 14 yaşındayım ve ölmek istemiyorum ama ölüyorum. Dondurulmanın, yüzyıllar sonra bile olsa bana iyileşme ve yeniden uyanma şansı vereceğini düşünüyorum. Toprağın altına gömülmek istemiyorum. Yaşamak, uzun yaşamak istiyorum ve gelecekte kanserim için bir tedavi bulunacağını ve beni uyandıracaklarını düşünüyorum. Bu şansa sahip olmak istiyorum. Bu benim tek dileğim.” dedi.

Dondurulma işlemi nasıl yapılıyor?

  • Kalp durdurulduktan sonra vücudun buz içerisine koyulması sağlanıyor ve kimyasallar enjekte ediliyor.
  • Kanın tamamen alınmasının ardından vücut 0 dereceye kadar düşmüş oluyor.
  • Daha sonra kişinin bedeni -130 dereceye kadar düşürülüyor.
  • Hemen ardından -196 derece olan konteynera yerleştirilen vücut, uyandırılmayı bekliyor.
  • Hasta, bir tedavi bulunana kadar yıllarca bekliyor ve uyandırma işleminin ardından başarılı olunup olunamayacağı konusunda herhangi bir bulgu yok.