DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kanserden koruyan en etkili besinler

Kanserden koruyan en etkili besinler

Oldukça yaygınlaşan kanser hastalığının tedavi yöntemleri de oldukça çok. Peki doğal gıdalarla kanserden korunmak mümkün mü? Kanserden koruyan besinler neler?\r\n\r\n

Oldukça yaygınlaşan kanser hastalığının tedavi yöntemleri de oldukça çok. Peki doğal gıdalarla kanserden korunmak mümkün mü? Kanserden koruyan besinler neler?11-İlk olarak kanserden koruyan besinler arasında keten tohumu yer almakta. Kansere kalkan oluşturan keten tohumu bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.22-Havuç özellikle erkeklerde görülen prostat kanserine karşı koruma sağlar.33-Sarımsak, antibiyotik özelliği ile bilinen birçok hastalığa iyi gelir. Bu hastalıklardan biriside kanserdir. Kansere karşı çok iyi bir silah olan sarımsak, doktorlar tarafındanda ısrarla önerilmektedir. Kanser tedavisi gören hastaların günde 2-3 diş sarımsak tüketerek kanserden kolayca kurtulabilecekleri bilinmekte. Sadece tedavi sırasında değil, kanseri önlemek için de hergün çiğ sarımsak tüketmek kansere ve birçok hastalığa karşı koruma sağlar.44-Kanserden korunmak ve kanser tedavisinde tüketilebilecek besinler arasında yer alan, kuru baklagiller ve balıkta çok etkilidir. Kansere karşı silah görevini üstlenen bu gıdaların tüketilmesi çok önemlidir.55-Lifli gıdalar arasında yer alan kayısıda kanserle mücadele sırasında önemli bir rol taşır.66-Cilt kanseri, akciğer kanseri ve yumurtalık kanserlerinde kullanılabilecek en iyi besin ananastır. Ananas tüketerek bu gibi kanser çeşitlerinden korunabilir, kolayca tedavi olabilirsiniz.77-Kolestrol ve kalp ve damar hastalıklarına oldukça faydalı bir besin olan zeytinyağı, sık sık tüketilmelidir. Zeytinyağı tüketerek sadece kanserden değil bir çok hastalıktan korunmanız mümkündür.88-Ay çekirdeği ve kabak çekirdeği tüketerek kanserden korunmanız mümkün olacaktır.99-Aşırı miktarda lif v e C vitamini içeren brokoli, sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinler arasında yer alır. Salata, çorba gibi çeşitli menülerle tüketebileceğiniz brokoli ile sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.10-kopya10-Mevsiminde tüketeceğiniz kara üzüm sayesinde kanserden korunabilir, tedavi aşamasında ise iyi bir yol katedebilirsiniz. Bunun yanı sıra, kiraz, nar, karaturp, domates, kırmızı biberde kansere karşı koruma sağlar.

Kanserden koruyan diğer besinler

  1. Arnavut biberi

  2. Kırmızı biber

  3. Domates

  4. Havuç

  5. Ceviz

  6. Mantar

  7. Nar

Kanserden korunmak için öneriler

  • Omega 3 içeren zengin balıkları tüketin
  • Haftada 2 defa kuru baklagil tüketin
  • Gün içinde yarım kilo yoğurt tüketin
  • Kimyon, zerdeçal, çörek otu, keten tohumu tüketin
  • Yeşil çay için
  • Çikolata, kola, kahve tüketmeyin
  • Salam, sosis, sucuk, mayonez, ketçap, konserve tüketmekten vazgeçin
  • Hazır meyve suyu tüketmeyin
  • Un, şeker, tuz tüketimini azaltın
  • Sigara ve alkolden vazgeçin

Haberimizde verilen bilgilere yönelik önerileri denemeden önce bir hekime başvurarak herhangi bir alerjik durumunuzun olup olmadığını öğreniniz.