DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
KARA PAZAR! Hakkari’de şehit sayısı arttı

KARA PAZAR! Hakkari’de şehit sayısı arttı

Hakkari’de hain saldırı sonrası TSK tarafından yapılan açıklamada 9 askerin şehit olduğu, 11 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. Şehit sayısı arttı.

Hakkari’de bu sabah yapılan hain saldırıda şehit sayısı artıyor.Hainler Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırdı. Olay sonrası TSK tarafından yapılan açıklamada 9 askerin şehit olduğu, 11 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.TSK’nın ardından Hakkari Valisi Cüneyt Toprak sonrasında da Başbakan Binali Yıldırım konuyla ilgili açıklama yaptı.Hakkari Valisi Cüneyt Toprak, saldırıda  9 asker ile 8 sivilin şehit olduğunu, 27 kişinin yaralandığını duyurmuştu.Vali’nin ardından Binali Yıldırım’ın açıklamaları ajanslara son dakika olarak düştü. Başbakan Yıldırım’ın verdiği son bilgilere göre saldırıda şehit olan asker sayısı 10’a sivil sayısı ise 8’e yükseldi.

6-7 DERİNLİĞİNDE METRE ÇUKUR OLUŞTU

Hainlerin düzenlediği saldırı sonrası yolda yaklaşık 10-15 metre çapında 6-7 metre derinliğinde çukur oluştu. Karakolda da ağır hasar oluştu.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen hain saldırı sonrası olayla ilgili geçici yayın yasağı getirdi.

SİYASİLERDEN TERÖR MESAJLARI

Türkiye’yi yasa boğan olay sonrası bir çok siyasi sosyal medya hesabından terörü kınarken, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “Şemdinli’de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır”‘ dedi.Kalkınma Bakanı Lutfi Elvan’da şu mesajı paylaştı.”35 yıldır girilemeyen yerlere emniyet güçlerimizin teker teker girmesi terör örgütü ve bunların destekçileri üzerinde ciddi bir rahatsızlık meydana getirdi ama bu mücadelemiz devam edecek. Allah’ın izniyle girilmedik bir metrekarelik alan dahi bırakmayacağız. Hepsinin kökünü kazıyacağız.”

Hakkari saldırısına bir kınama da Almanya’dan geldi

Pazar günü meydana gelen hain saldırılara gelen tepkiler dinmiyor. 18 yiğidin şehit düştüğü hain saldırıya bir kınamada Almanya’dan geldi.Hakkari‘nin Şemdinli ilçesinde yola döşedikleri mayını patlatan PKK’lı hainler tam 18 yiğidin hayatını kararttı. Bu acı haber tüm dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Bir çok ülkeden gelen kınama mesajlarına Almanya da eklendi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebil, düzenlenen basın toplantısında saldırı ile ilgili üzüntüsünü dile getirip, yapanları sert bir şekilde kınadı. Pazar günü meydana gelen hain saldırılara gelen tepkiler dinmiyor. 18 yiğidin şehit düştüğü hain saldırıya bir kınamada Almanya’dan geldi.Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş, “Şemdinli’de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır”‘Kalkınma Bakanı Lutfi Elvan, “35 yıldır girilemeyen yerlere emniyet güçlerimizin teker teker girmesi terör örgütü ve bunların destekçileri üzerinde ciddi bir rahatsızlık meydana getirdi ama bu mücadelemiz devam edecek. Allah’ın izniyle girilmedik bir metrekarelik alan dahi bırakmayacağız. Hepsinin kökünü kazıyacağız.”