DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kayıp olan askerler ile ilgili Amerika’dan açıklama geldi

Kayıp olan askerler ile ilgili Amerika’dan açıklama geldi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında irtibatları kesilen 2 asker ile ilgili Amerika’dan açıklama geldi. Ve kayıp olan askerlerin kimlikleri belli oldu.\r\n

Dün gündeme bomba gibi düşen iki Türk askerinin kayboluşu ile ilgili Amerika’dan açıklama geldi. İşte Tümgeneral Rupert Jones’ın o açıklaması..Fırat Kalkanı Harekatında görev alan iki Türk askerinden haber alınmadığı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. TSK’dan yapılan açıklamada iki askeri ile irtibatın kesildiğini ve askerlerin IŞİD tarafından esir alındığı bilgisi verildi. TSK’nın konu ile ilgili olarak tam açıklaması ise, “Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sularında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir”. şeklinde oldu.

AMERİKA’DAN GELEN AÇIKLAMA

amerika-kayip-asker-aciklamasiDAEŞ terör örgütü ile yürütülen Doğal Kararlılık  operasyonu kapsamında görev alan Ortak Görev Gücü komutanlarından Tümgeneral Rupert Jones bir açıklamada bulundu. Rupert Jones, konu ile ilgili Bağdat’tan video konferans yoluyla bağlanarak basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı.

AMERİKA : ‘TÜRKİYE’Yİ DESTEKLİYORUZ!’

Tümgeneral Rupert Jones’a yöneltilen Türk askerleri ile ilgili sorulan soruların üzerine destek verici cevap da bulundu. İrtibatın kesildiği iki Türk askerinin kayıp olması için başlatılan arama çalışmalarına destek vereceklerini ifade etti. Ve “Türkiye, NATO müttefikimiz ve DEAŞ karşıtı koalisyonun önemli bir ortağıdır. Dolayısıyla iki askerin kurtarılması sürecinde Türkiye’yi destekliyoruz” dedi.

KAYIP OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonda haber alınamayan askerlerin kimlikleri belli oldu. Kayıp askerlerden birinin Çanakkaleli Astsubay Kıvanç Kaşıkçı, diğerinin ise 28 yaşındaki Adanalı Astsubay Muhammed Duran Keskin olduğu belirtildi. Askerlerin yakınları bir an önce mutlu haberlerin gelmesini bekliyor.