DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kediler nasıl beslenmeli?

Kediler nasıl beslenmeli?

Kediler nasıl beslenmeli hakkında bilinmesi gerekenler… Bununla ilgili sorularınıza bu yazımızda yer verdik. Kedinizin yediği her şey onun sağlığını doğrudan etkiler ve bu yüzden ona en besleyici yiyecekleri vermek de size düşer. Kedinizin beslenmesinin yetersiz olduğunun göstergeleri arasında sönük matlaşmış tüyler, kuru, döküntülü ve kaşıntılı bir cilt, gaz, düşük enerji yani hareketsizlik, kötü vücut kokusu,

Kediler nasıl beslenmeli hakkında bilinmesi gerekenler… Bununla ilgili sorularınıza bu yazımızda yer verdik. Kedinizin yediği her şey onun sağlığını doğrudan etkiler ve bu yüzden ona en besleyici yiyecekleri vermek de size düşer. Kedinizin beslenmesinin yetersiz olduğunun göstergeleri arasında sönük matlaşmış tüyler, kuru, döküntülü ve kaşıntılı bir cilt, gaz, düşük enerji yani hareketsizlik, kötü vücut kokusu, ishal, kusma ve davranışlarda bozuklukları sayabiliriz. Zaten sağlıklı beslenmeye başlar başlamaz hemen birkaç hafta içinde olumlu sonuçları görebilirsiniz.

Kediler nasıl beslenmeli, ona ne yedirmelisiniz?

Kedileri tanıyanlar iyi bilir, kediler yemek seçmeleriyle ünlüdür. Kedinizin mutlu ve sağlıklı olmasını istiyorsanız ona besleyici yiyecekler, ara öğünler ve bunların içinden de onun sevdiklerini vermelisiniz. Sağlıklı bir kediniz olsun istiyorsanız, kaliteli bir konserve mamaya bir çorba kaşığı kuru mama katın. Yemek artıklarınız ve işlem görmemiş taze besinlerle öğünlerini zenginleştirin. İşlenmiş et ürünleri, kimyasal katkılar ve koruyucu maddeler ile suni tatlandırıcılardan kesinlikle kaçının.

Kedilere ev yemeği verilebilir mi?

Bu sorunuzun cevabı evet. Zaten çoğu kedi tabakta kalan yemekleri sıyırmayı çok sever. Bir ya da iki tatlı kaşığı yemek artığı, kedinizin öğünlerini destekleyen hoş ve değişik bir atıştırmalık olacaktır. Özellikle balık, et, yumurta ve peynir gibi zengin protein kaynakları, çok isabetli seçimler olur, Haşlanmış ya da buharda pişmiş mısır, brokoli ve tatlı patates de verilebilir.

Kediniz için sağlıklı ara öğünler hazırlayabilirsiniz.

Kedinize fırında patates veya kabak, peynir, pişmiş tavuk ciğeri, çiğ omurga kemikleri, sardalye balığı, rafadan pişmiş yumurta, bira mayası gibi gıda takviyesi tabletleri, buharda pişmiş sebzeler ve yoğurt verebilirsiniz.

Kediler kemik yiyebilir mi?  

Kedinize asla pişmiş tavuk kemiği vermeyin. Çünkü bu kemikler kıymık şeklinde parçalara ayrılıp kedinizin bağırsaklarına zarar verebilir. Tavuğun boyun kemiği kıymık kıymık olmayıp direk ufalandığı için verilebilir.

Kedinizin sindirim sistemi sağlığı için lif takviyesi yapın

Kedinizin normal günlük beslenmesine az miktarda buğday kepeği ekleyerek sindirim siteminin sağlıklı çalışması için ihtiyaç duyduğu lifi almasını sağlayın, Bağırsak yollarında doğal bir süpürge işlevi gören buğday kepeği, kabızlığı önler. Bu yüzden her gün kedinizin yemeğine yarım tatlı kaşığı kepek karıştırın.Siz kedi severlere sağlıklı günler dileriz.