DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kenan Sofuoğlu dünya şampiyonu!

Kenan Sofuoğlu dünya şampiyonu!

Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersports Şampiyonası 2016 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu tarihi bir başarıya daha imza attı. Dünya Supersport Şampiyonası’nda, İspanya’da yapılan sezonun 11.yarışında Kenan Sofuoğlu’na en yakın isim yarış dışı kaldı. Böylece sezonun bitimine 1 yarış kala dünya şampiyonu olmayı garantiledi.

Kenan Sofuoğlu yine dünya şampiyonu

Dünya Supersport Şampiyonası’nda 2016 yılının 11 yarışı İspanya’da yapıldı.  19 tur üzerinden yapılan yarış 4 bin 423 metre genişliğindeki Jerez Pisti’nde yapıldı.Heyecanlı geçen yarışta Kawasaki Puccetti takımı adına yarışan Kenan Sofuoğlu pole pozisyonunda başladı. Milli motosikletçinin dünya şampiyonu olabilmek için yarışı ilk 8 içinde bitirmesi gerekiyordu.Kenan Sofuoğlu’nun takım arkadaşı olan Krummenacher 5. turda yarış dışı kaldı ve milli motosikletçi maç bitmeden Dünya Supersports Şampiyonası’nda 2016 sezonunu şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi. Buna rağmen yarışı bırakmayan Kenan birincliği kimselere bırakmadı ve böylece 5. kez dünya şampiyonu olmayı başardı.Milli motosikletçi daha önce 2007, 2010, 2012, 2015 yıllarında şampiyonluk ipini göğüslemişti.Sezonun son yarışı 30 Ekim tarihinde Katar’da yapılacak.Sürücüler klasmanı:1. Kenan Sofuoğlu (Türkiye) – 196 puan2. Randy Krummenacher (İsviçre) – 129 puan3. Jules Cluzel (Fransa) – 126 puan4. Patrick Jacobsen (ABD) – 122 puan5. Kyle Smith (Büyük Britanya) – 100 puan

Sofuoğlu’ndan Osmangazi Köprüsü’nde Hız Testi

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osmangazi Köprüsü,Yap-işlet-devret (YİD) modeline göre 49 kilometre bağlantı yolu ve 384 kilometre otoyol ile birlikte toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak.Kule yüksekliği 252 metre olacak. Tarabya genişliği 35.93  metre, orta açıklığı 1.550 metre ve toplam  2.682 metre uzunlukta olacak.

SOFUOĞLU RÜZGAR GİBİ GEÇTİ

36 aylık bir çalışma sonucu tamamlanan Osmangazi Köprüsü’nün açılış töreninde daha önceden de planlandığı gibi Dünya Supersport Şampiyonası’nın lideri Kenan Sofuoğlu test sürüşü gerçekleştirdi.Hava koşulları nedeniyle test sürüşünü açılıştan önce gerçekleştiren Sofuoğlu, bu özel hız denemesinde 1,5 kilometrelik köprüyü Kawasaki H2R model motosikletle 30 saniyede 400 kilometre hızla geçerek , Osmangazi Köprüsü’nün en hızlı geçişini gerçekleştirmiş oldu.kenan-sofuoglu-osmangazi-koprusuSofuoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:“En son yaptığım denemelerde 390 kilometre hıza kadar ulaşmıştım, bugün onu da aşarak 400 kilometre hıza ulaştım. Bu hız denemesini açılışta yapmayı planlamıştım ama hava koşullarının en uygun olduğu zaman dilimini yakalamamız gerekiyordu, o nedenle sabah 05.00’te yaptık. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve Karayolları Genel Müdürü Sayın İsmal Kartal’a bana bu imkanı tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca köprü inşaatında çalışan ve bu rekor denemesinde bize yardımcı olan tüm mühendislere de teşekkürlerimi iletiyorum.”