DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kiliçdaroglu Silivri ziyareti sonrasi konustu

Kiliçdaroglu Silivri ziyareti sonrasi konustu

Kılıçdaroğlu görüşme sonrasında kameraların karşısına geçti. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları: BAŞBUĞ ZİYARETİ “Sayın Başbuğ bir vatansever. Yasaların kendisine tanıdığı yetkileri kullandı. Görevde yükselmesi bu iktidar döneminde oldu. Kendisini darbeci olarak suçlamak kendisinin çok ağırına gittiğini söyledi.”Bu ülkeye demokrasi yerleştirmek için çalışan bütün kurumlara saygı gösterdik. Bizi darbeci olarak tanıtmak doğru değildir” dedi. Kendisinin zafer bayramını kutladık. Ordumuz

Kılıçdaroğlu görüşme sonrasında kameraların karşısına geçti.

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları:

BAŞBUĞ ZİYARETİ

“Sayın Başbuğ bir vatansever. Yasaların kendisine tanıdığı yetkileri kullandı. Görevde yükselmesi bu iktidar döneminde oldu.

Kendisini darbeci olarak suçlamak kendisinin çok ağırına gittiğini söyledi.”Bu ülkeye demokrasi yerleştirmek için çalışan bütün kurumlara saygı gösterdik. Bizi darbeci olarak tanıtmak doğru değildir” dedi.

Kendisinin zafer bayramını kutladık. Ordumuz bizim halkın deyimiyle peygamber ocağıdır. Hepimiz gönüllü olarak askere gideriz. Ordunun siyasete karışmaması ortak arzumuzdur. Kendisinin de arzusu bu zaten.

Tekrar bayramını kutlayıp yanından ayrıldık. Morali çok iyi sağlığı iyi. “Bana yöneltilen suçlamaların haksız olduğunu biliyorum. Vicdanım rahat. Suçlu olsaydım böyle konuşamazdım” diyor. Adaletin karşısında boynumuz kıldan incedir. ama o adaletin toplum vicdanında kabul gören bir adalet anlayışı olması gerekiyor. Silivri kararlarıyla ilgili rahatsız olduğumuz konu da bu. Biz buraya kamuoyunun vicdanını rahatlatmak için geldik. Suçlamaları kabul etmiyoruz.

SURİYE’YE ASKERİ MÜDAHALE

Savaşa giren hiçbir ulus yeni bir savaş süreci başlatmamıştır. İnsanların öldürülmesi üzerine görüş beyan eden bir başbakan olmaz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na savaş çığırtkanlığı yapmak yakışmaz. İçinde azcık bir insan sevgisi olan kişi de savaş çığırkanlığı yapmaz.

Önce Suriye’de bir ateşkesin sağlanması lazım. Amerika, İngiltere, Fransa gibi egemen devletlerin bu konuda çalışmalar yapması lazım. Suriye’de önce bir iç barış sağlanmazsa daha çok kan akacaktır.

Müslüman coğrafyasında kan akmasın. Başbakan daha dikkatli bir dil kullansın. Orada insanlar birbirini boğazlıyor. Suriye’de kan aksın diye eğitim kampları kuruyorsunuz.

MERDİVENLERİN GRİYE BOYANMASI

Hangi insan renklerden korkar ki? Ancak diktatörler korkar. Griye boyamışsınız. Hangi akılla. İnsanın ruhunda bir zevk olur. 7 rengi görüyorsunuz. Düşman ilan ediyorsunuz. Allah akıl fikir versin.”