DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kim Jong-un sarhoş olunca bakın ne yapmış

Kim Jong-un sarhoş olunca bakın ne yapmış

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un alkolü fazla kaçırınca komutanları vatana ihanetle suçladı. Sabah kalktığında söylediklerini hatırlamadığını söyleyen Jong’a komutanların tepkisi bakın ne oldu.

Kuzey Kore’nin 32 yaşındaki lideri Kim Jong-un hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı. İddialara göre Jong, geçtiğimiz günlerde alkolü fazla kaçırınca sarhoş oldu ve ordunun üst düzey komutanlarını yanına çağırdı ve komutanları ihanetle suçladı.

ULUSAL HAİNLER DİYE SESLENDİ

Japon gazetesi Tokyo Shimbun’da yer alan habere göre olay Eylül ayında yaşandı. Kim- Jong-un sarhoş olunca ordunun üst düzey komutanlarını odasına çağırdı ve ülkenin bir askeri uydusu olmadığı için komutanları suçladı. Komutanlara ‘ulusun hainler’ diye seslenen Jong-un, askeri bir uydu geliştirememenin ihanetle eşdeğer olduğunu söyledi.Kim Jong-un suçlamalarıyla büyük şok yaşayan komutanlar sabaha kadar savunma ve özür mektubu yazdı. Jong sabah uyandığında hiç bir şey hatırlamadığını söyledi.İhanet suçundan idam edilmekten korkan komutanlar, Jong’un hiç birşey hatırlamamasıyla rahat nefes aldıkları hatta aralarından bazılarının mutluluktan ağladığı iddia edildi.Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore’de yıl içinde toplamda 60 kişinin meydanlarda idam edildiği iddia edilmişti.Kuzey Kore’nin gündemine oturan bu iddia ile ilgili Güney Kore haber ajansı Yonhap’ın kaynak belirtmeden yayımladığı haberde, Pyongyang yönetiminin  rejime para ödemeye zorladıkları Kuzey Korelilerin memnuniyetsizliklerinin üzerine idamların üst seviyeye çıktığını yazdı. Diğer haber kaynaklarında yer alan haberde ise “Kuzey’in ağustos ayına kadar 60 sivili idam ettiğine inanılıyor. Bu rakam, Kuzey Kore liderinin göreve gelmesinden bu yana her yıl idam edilen ortalama rakamın iki katı.” açıklaması yer aldı.kuzey-korede-idam-iddiasiAdı belirtilmeyen bir kişi ise en ağır işlerde çalıştırılan vatandaşların bu durumdan rahatsız olması ve bunu dile getirmesi karşısında kamunun infaza yöneldiğini iddia etti.

6 yetkili idam edildi!

Ulusal Birleşme için Kore Enstitüsü’nde yapılan raporda cep telefonu kullanırken yakalanan ve Pyongyang’ın, Güney Kore film DVD’lerinin kaçakçılığının yapılmasına karşı çok sert önlemler alındığı ifade edildi. Geçtiğimiz ay Çin’de bulunan bir restorantta görev yapan 13 işçinin Güney Kore’ye kaçmasından sorumlu tuttuğu 6 yetkiliyi idam etti.Kaçırılanlar Aile Birliği Başkanı Choi Seong-yong’un, “Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yurt dışında çalışan Kuzey Koreli işçiler üzerinde kontrol sağlayamadıkları gerekçesiyle aralarında istihbaratçıların bulunduğu altı yetkilinin 5 Mayıs’ta halkın önünde idam edilmesi emrini verdi.” demişti.