DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kırmızı pancarın faydaları nelerdir? Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?

Kırmızı pancarın faydaları nelerdir? Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?

Kırmızı pancarın faydaları nelerdir? Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?  konusunu bu yazımızda bulabilirsiniz. Ana vatanı Akdeniz olan kırmızı pancar da şeker pancarı gibi yumru gövdeli bir bitkidir. Birçok hastalığa karşı son derece faydalıdır. Vitamin mineral ve enerji deposudur. Turşu olarak tüketimi çok daha kolay ve çokta lezzetlidir. Kırmızı pancarın faydaları: *A,B,C ve P vitaminleri içerir.

Kırmızı pancarın faydaları nelerdir? Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?  konusunu bu yazımızda bulabilirsiniz. Ana vatanı Akdeniz olan kırmızı pancar da şeker pancarı gibi yumru gövdeli bir bitkidir. Birçok hastalığa karşı son derece faydalıdır. Vitamin mineral ve enerji deposudur. Turşu olarak tüketimi çok daha kolay ve çokta lezzetlidir.

Kırmızı pancarın faydaları:

*A,B,C ve P vitaminleri içerir. P vitamininin kırmızı renkli meyve ve sebzelerde bulunduğu ve kanserlere iyi geldiği söylenmektedir*Fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum bakımından zengindir. Kalsiyum fosfor ve bakımından zengin olduğundan diş ve kemik gelişimine önemli katkılar sağlar*Kırmızı renkli tüm meyve ve sebzeler gibi antioksidan özelliği vardır.*Saç dökülmelerine iyi gelir.*Kırmızı pancarın faydalarından biri de cildi güzelleştirmesidir.*Sedef, egzama, ürtiker (kurdeşen) ve vücut kaşıntıları gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.*Karaciğer hastalıklarına çok faydalıdır.*Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.*Mide ve bağırsakları güçlendirir. Mide ağrısı ve mide yanmalarına iyi gelir.*Hazmı kolaylaştırır. Kabızlığı rahatlatır.*Karaciğerin çalışmasını düzenleyerek şeker hastalığını önler.*Kansızlık ve demir eksikliğinin tedavisinde çok etkilidir. Kansızlığı giderdiği gibi, iştahı açıp vücuda dinçlik de verir.*Kırmızı pancarın suyu kaynatılıp içildiğinde, idrar yollarını açar ve idrar söktürücüdür.*Böbrek taşı, böbrek kumu döktürmede de etkilidir.*Tansiyon hastalarının günde bir bardak içeceği pancar suyu, 24 saat boyunca tansiyonu düzenler ve sinirleri yatıştırır.Önemli uyarı 1: Kırmızı pancarın faydalarından en iyi yararlanabilmek için, pancar 15 dakikadan daha uzun pişirilmemelidir. Çünkü kırmızı pancarda bulunan kanser önleyici antioksidanlar uzun kaynatıldığında kaybolmakta ve pancar kanser önleyici etkisini kaybetmektedir.2:Kırmızı pancar suyu seyreltilmeden içilmemelidir. Havuç, elma veya başka meyve sebze sularıyla seyreltilip tüketildiğinde çok daha faydalıdır. 

Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?

Malzemeler:2 tane kırmızı pancarSıcak su1 küçük çay bardağı sirke1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı limon tuzuKırmızı pancar turşusu yapılışı:Pancarları güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Verdiğimiz ölçüler 1 litrelik bir cam kavanoz için olduğundan, pancarları kavanoza rahat girecek şekilde doğruyoruz. Kavanoza önce sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu koyup üzerine de az miktar sıcak su ilave edip bunların erimesini sağlıyoruz. Şeker, tuz ve limon tuzu eridikten sonra doğradığımız pancarları kavanoza yerleştiriyoruz. En son kavanozu ağzına kadar sıcak su ile doldurup ağzını kapatıyoruz. Sıcak su kullanıldığı için turşumuz 1 hafta gibi kısa sürede hazır hale geliyor.Herkese afiyet olsun.