DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
KKTC’de 1 günlük yas ilan edildi

KKTC’de 1 günlük yas ilan edildi

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen hain saldırının ardından KKTC’de 1 günlük yas ilan edildi.\r\n\r\n

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen hain saldırının ardından KKTC’de 1 günlük yas ilan edildi.Atatürk Havalimanı’nda 3 ayrı noktada meydana gelen hain terör saldırısından sonra KKTC resmi haber sitesi olan TAK’dan bildiri yapıldı. Dün akşam saatlerinde yaşanan saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.Başbakanlık Basın ve Halklar İlişkiler Müdürlüğü de Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki tüm bayrakların yarıya indirileceğini açıkladı. İndirilen bayraklar ise gün batımına kadar yarıda kalacak.

İRAN İSTANBUL UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ

patlamaAtatürk Havalimanı saldırısından hemen sonra Havacılık Kurumu Genel İlişkiler Başkanı Caferzade açıklama yaptı. İran’dan İstanbul’a uçuş düzenlenecek tüm seferlerin iptal edildiği bildirildi.3 ayrı noktada meydana gelen patlama İran-İstanbul seferlerini askıya aldırttı. İran Havacılık Kurumu Genel İlişkiler Başkanı Rıza Caferzade’nin, İran’ın yarı resmi Fars ajansına verdiği bilgiye göre, iptal edilen tüm uçuşların yapılacak olan ikinci bir bildiriye kadar durdurulduğunu açıkladı.Konuyla ilgili olarak İran Havacılık Kurumu Genel İlişkiler Başkanı Rıza Caferzade, ” Uçuşlarımızın emniyet ve güvenliği Türkiye tarafından güvence altına alınmadığı sürece, Atatürk Havalimanı’na şimdilik uçuş düzenlenmeyecek” ifadelerini kullandı.İstanbul Atatürk Havalimanı’ında yaşanan patlamayı haber alan İran, İstanbul’a uçan uçağı geri çevirdi. İstanbul istikametine doğru yol alan uçak Tahran’a geri dönüş yaptı.

ALMANYA’DAN TÜRKiYE UYARISI

Alman Dışişleri Bakanlığı sayfasında vatandaşların Türkiye’ye gitmemesi için bir uyarı yayımlandı. İşte o uyarı;”28 Haziran 2016 günü uluslararası Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısı meydana geldi.Havalimanı 29 Haziran sabah saatlerinden itibaren yeniden uçuş trafiğine açıldı. Ancak gün içerisinde önemli gecikmeler ya da bazı uçuş iptalleri olabilir. İstanbul’a seyahat edecek olanlara seyahat acentaları ve havayolu şirketleriyle irtibata geçmeleri ve basında çıkan haberleri takip etmeleri tavsiye edilir”