DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Köln sapığı Mustafa Ö. nihayet sınır dışı edildi

Köln sapığı Mustafa Ö. nihayet sınır dışı edildi

22 yıldır işlemediği suç kalmayan Mustafa Ö. adlı Türkün Almanya’daki şiddet dolu yaşam öyküsü sona erdi. Özel harekat polisi eşliğinde Türkiye’ye getirilen Ö., özellikle kadınlara yönelik şiddet eylemleri ile gerilim filmlerine konu olacak bir profil çiziyordu. Almanya’da neredeyse işlemediği suç kalmayan Mustafa Ö. adlı Türk, özel harekat polisi tarafından Köln’deki evinde yakalandı ve ardından apar

22 yıldır işlemediği suç kalmayan Mustafa Ö. adlı Türkün Almanya’daki şiddet dolu yaşam öyküsü sona erdi. Özel harekat polisi eşliğinde Türkiye’ye getirilen Ö., özellikle kadınlara yönelik şiddet eylemleri ile gerilim filmlerine konu olacak bir profil çiziyordu.

Almanya’da neredeyse işlemediği suç kalmayan Mustafa Ö. adlı Türk, özel harekat polisi tarafından Köln’deki evinde yakalandı ve ardından apar topar sınır dışı edildi. Alman mahkemelerinin devamlı müşterisi olarak bilinen ve suç dosyası hayli kabarık olan 42 yaşındaki Mustafa Ö.’nün yaşam öyküsündeki suç türleri korku filmlerini aratmıyor. İlk suçunu 1995 yılında işleyen Almanyalı Türk, başta uyuşturucu ticareti olmak üzere şiddet, özellikle de kadınlara yönelik aşağılayıcı şiddet eylemleri ile biliniyor ve 11 yıldan bu yana sınır dışı edilmeye çalışılıyordu. Ancak bu çaba Ö.’nün hukuki mücadelesi sonucunda sürekli akim kalıyordu.

MUSTAFA Ö. ÖZELLİKLE KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETİYLE ÜRKÜTÜCÜ BİR KİŞİLİKTİ

Mustafa Ö.’nün işlediği suçlar arasında iki kadına kendi malı gibi muamelede bulunma, bilinçlerini kaybedene kadar dövme, kilitleme, üzerlerine bıçakla yürüme, saçlarını ve mahrem bölgelerindeki tüyleri traş etme ve kirpiklerini yolma gibi işkenceler bulunuyor.Mustafa Ö., işlediği başka bir suç eyleminde kurbanının parmaklarını kesmiş ve bu yüzden üç yıl hapis cezası almış. Ancak bu cezanın tamamını çekmemiş. Bununla da yetinmeyen Ö., 2007 yılında bir kadın polise bıçakla saldırmış ve saldırı polisin açtığı ateş üzerine engellenebilmiş. Uyluğundan vurulan Ö. Adam öldürmeye teşebbüsten 4,5 yıl hapis cezası almış. Ö. hakkında sadece 2012 yılından bu yana uyuşturucu ticareti, mal ve mülke tecavüz ve şiddet eylemlerinden dolayı 25 hukuki işlem yapılmış. Suç makinası Türk en son geçtiğimiz kasım ayında kendi evinde tartıştığı bir adama kılıçla saldırarak ağır yaralamıştı.

ALMAN POLİSİ TÜRKİYE’YE UÇARAK İLGİLİ MERCİLERE TESLİM ETTİ

Özel harekat polisi gece yarısı saat 2:45’te ağır silahlarla Ö.’yü evinde uyurken tutukladı ve Düsseldorf’ta saat 08:00’de havalanan bir Türk Hava Yolları uçağına bindirerek sınır dışı etti.İki Federal Polis memuru da uçak İstanbul’a indirdikten sonra yetkili Türk mercileriyle irtibata geçerek Ö.’yü teslim etti.Mustafa Ö., avukat tutarak, hastalık raporu alarak veya sözümona pasaportunu kaybederek Almanya’yı gönüllü olarak terketme taleplerini yerine getirmiyordu. Ö. hakkında en son geçtiğimiz sonbahar aylarında ertelenemez şekilde bir sınır dışı kararı verilmiş, ancak Ö. buna da itiraz etmişti. Bunun üzerine Ö. polis gücüyle Türkiye’ye gönderildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUMLULUĞU YABANCILAR DAİRESİNE ATTI

Ö.’nün neden bu kadar geç sınır dışı edildiği ise tartışma konusu oldu. Hıristiyan Demokrat Birlik’ten (CDU) Gregor Golland, Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinin suçluların devlet karşısında bu şekilde nanik yapar gibi davranmasına izin vermesine anlam veremediğini söyledi. Bu olayın sınır dışı kararlarının yerine getirilememesine çok iyi bir örnek teşkil ettiğini dile getiren politikacı, ne olup bittiğini iyi bir şekilde araştırmak gerektiğini dile getirdi. KRV İçişleri Bakanlığı sorumluluk ve yetkinin Köln Bölge Yönetimine ve Yabancılar Dairesine ait olduğunu söylemekle yetindi.