DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Konut alacaklar bu habere dikkat! İndirim geliyor

Konut alacaklar bu habere dikkat! İndirim geliyor

Konut alacaklara sevindiren haber geldi. Verilen karara göre tapu harçlarında indirim olacak. Tapu harçlarında indirim ne kadar? Tapu harçları ne kadar? diyorsanız bu haberi okuyun… Konut alacaklar bu habere dikkat! İndirim geliyor Tapu harçlarının 30 Eylül’e kadar indirim yapıldığını belirten yetkililer tapu harçlarının binde 20’den binde 15’e çekildiğini ifade etti. Bunun dışında damga vergisi oranın

Konut alacaklara sevindiren haber geldi. Verilen karara göre tapu harçlarında indirim olacak. Tapu harçlarında indirim ne kadar? Tapu harçları ne kadar? diyorsanız bu haberi okuyun…

Konut alacaklar bu habere dikkat! İndirim geliyor

Tapu harçlarının 30 Eylül’e kadar indirim yapıldığını belirten yetkililer tapu harçlarının binde 20’den binde 15’e çekildiğini ifade etti. Bunun dışında damga vergisi oranın da sıfırlandığı açıklanırken konut fiyatlarına göre tapu harçları için belirlemeler yapıldı. Buna göre, 200 bin liralık konut için tapu harcı ücreti 4 bin lira iken 3 bin lira olacak. Önemli bir düzenlemeye adım atılan bu kararda hedef canlılığı artırmak.

İndirimden önce 200 bin liralık bir daire için 4 bin tl tapu harcı ödeyen vatandaş düzenlemenin ardından 200 bin liralık daire için 3 bin tl tapu harcı ödenecek.

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bu yılın başından itibaren, gerek hükümet, gerek Maliye Bakanlığı, sektörün hassas noktalarında, çözüm aradığı her noktada adım attı ve tedbir aldı. Sektör bu yıla umutsuz ve mutsuz girmişti. Ancak, damga vergisi, gerek KDV çözümleri ile gerek bugün açıklanan tapu harcında indirim, ki bu tapu harcı meselesi çok önemlidir, yapılan indirim sektörün moral ve motivasyonunu arttırdı. Ki bu tedbirler, doğrudan alıcıyı ilgilendiriyor. Konut alıcısının cebinde daha az para çıkmasına yol açıyor. Bu düzenlemeler sektörün moral ve motivasyonunu arttırıyor” dedi.