DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Köpek eti yeme festivali başladı

Köpek eti yeme festivali başladı

Çin’de büyük tepkiler alan ve her sene düzenlenen ‘köpek eti festivali’ Pazartesi günü hazırlıkların tamamlanmasının ardından başladı

Çin’in Yulin kentinde düzenlenen binlerce kişinin tepkisini alan ‘köpek eti festivali’ başladı. Dünya genelinde yapılan en acımasız ve en iğrenç festivaller arasında yer alıyor. Çin halkı gelen hiçbir tepkiye aldırmadan her sene bu festivale start veriyor. Düzenlenen bu iğrenç festival için çok sayıda köpek hayatını kaybediyor.Büyük küçük farketmeden binlerce köpek işkenceler çektirilerek öldürüp festivale malzeme olacaklar. Tam bir vahşet olduğu görülen bu festival için Çin’de bulunan hayvan hakları savunucuları kampanya başlatmıştı. Başlatılan kampanya sonucunda toplanan 11 milyon imzayı Pekin’e ilettiler.

Sırf etler daha lezzetli olsun diye…

Festival’de onlarca insan tarafından yenilecek köpeklerin daha güzel ve lezzetli olması için öldürmeden önce şiddete maruz kaldıkları ortaya çıktı. Lezzetini dövülerek ve yakılarak aldığına inanan Çin’liler binlerce günahsız hayvanları böyle öldürüyorlar.Köpeklerin bu şekilde katledilmelerine vicdanları razı olmayan aktivistler öldürme eşiğinde olan bir çok köpeği satın aldılar. ‘Köpek eti festivali’ni heyecanla bekleyenler ise bu hareketin uzun yıllardır devam eden bu geleneklerinin mahvedildiğini düşünerek ayağa kalktılar.Çin’li vatandaşlar tüm dünya tarafından tepki alan bu festivali gurur olarak görüyorlar. Festivallerine göre düşürmemek adına köpek eti restoranları ve marketlerinin bulunduğu yerlerde yoğun güvenlik önlemleri alındı.Yulin yönetimi düzenlenen ‘köpek eti festivali’ için hiçbir alakaları olmadıklarını açıkladı. Festivali özel sektörün düzenlediği ve Yulin yönetiminin iyi veya kötü bir desteği olmadığı belirtildi.

Köpek etini şifa olarak görüyorlar

Çin halkı her yıl düzenlenen ‘köpek eti festivali’nde yenilmesinin kendileri için bir şifa kaynağına olduğuna inanıyorlar. Çin’de tüketilmesi yaygın olan köpek eti için 10-20 milyona yakın sayıda köpek öldürülüyor. 10-20 köpeğin dışında 10 bin köpeğin ise bu festival için öldürdüğü tahminler arasında yer alıyor.’Köpek eti festivali’ için elde edilen köpeklerinin çalındığı düşünülüyor. Yada festival için köpek sayısını arttırmak uğruna sokaklardan topladığı iddia ediliyor.İşte o festivalden birkaç kare;kopek eti festivali1kopek eti festivali2kopek eti festivali3kopek eti festivali4Tüm dünya tarafından şiddetle kınanan ve büyük tepkiler alınan bu festivalin 2011 yılında iptal edilmişti. Fakat bu yıl yapılan tüm itiraz ve toplanan imzalar karşısında bile festivale başlandı.