DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Koskocaman şifa deposu: Balkabağı

Koskocaman şifa deposu: Balkabağı

Balkabağı halk arasında helvacı kabağı olarak da bilinen geniş, uzun yapraklı bir bitkidir. Büyük sert pürüzlü yüzeyli, basık küre şeklinde, iç kısmı turuncu olan meyvelere sahiptir. Sürünücü gövdeli olan bu şifalı bitkinin meyveleri yüksek oranda lif içerir ve içerisinde çok sayıda balkabağı çekirdeği bulunur. Bu şifalı bitkinin içinde nişasta, şeker, yağ, çinko, magnezyum, potasyum, beta

Balkabağı halk arasında helvacı kabağı olarak da bilinen geniş, uzun yapraklı bir bitkidir. Büyük sert pürüzlü yüzeyli, basık küre şeklinde, iç kısmı turuncu olan meyvelere sahiptir. Sürünücü gövdeli olan bu şifalı bitkinin meyveleri yüksek oranda lif içerir ve içerisinde çok sayıda balkabağı çekirdeği bulunur. Bu şifalı bitkinin içinde nişasta, şeker, yağ, çinko, magnezyum, potasyum, beta karoten, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri, aminoasitler ve alkoloidler vardır.

Balkabağının Faydaları

*Balkabağı bağırsak kanseri ve diğer kanser türlerine karşı koruyucudur.*Amipli dizanteri, amipli karaciğer iltihabı ve karaciğerde amip apsesi tedavisinde de kullanılması balkabağının faydaları arasındadır.*Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle, kilo vermeyi, zayıflamayı sağlar. Dolayısıyla zayıflamak, kilo vermek artık çok kolay.*Sindirim sistemini hızlandırır ve rahatlatır. Böylece kabızlık sorunu olanlar da bu dertten rahatlıkla kurtulabilir.*Basur tedavisinde etkilidir.*Bağırsak solucanları, bağırsak parazitleri, idrar kesesi hastalıkları ve prostat tedavisinde kullanılır.*Antioksidan özelliği sayesinde kolesterol hastalığına iyi gelerek kandaki yağ oranını düşürmesi de balkabağını faydaları arasındadır.                                          balkabagi*Balkabağı; göz sağlığını korur. Katarakt hastalığını önler. Keskin ve net görüş yakalamak için balkabağı ideal bir besin kaynağıdır.*Kalp hastalıkları riskini azaltır. Lif, potasyum ve C vitamini bakımından zengin olan balkabağı, kalp sağlığını koruyucu özellikte olduğu için, tansiyonun düzenlenmesine de yardımcıdır.*Doğurganlığı destekler. Balkabağı, demir bakımından zengin olduğu için, doğurganlığı artırmaya yardımcı olmaktadır. Vitamin A bakımından da zengin olan balkabağı, özellikle gebelik dönemindeki kadınlarda, süt salgılayan hormonların düzenli olarak sentezlenmesine yardımcı olmaktadır.*Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonları önleme etkisi vardır.  Balkabağı; vitamin A yardımı ile, vücutta bulunan virüs, bakterilerin sebep olduğu hastalıklar ile savaşmaya yardımcı olur. Balkabağında bulunan C vitamini ise soğuk algınlığına karşı koruyucudur.*Kaliteli uyku için yardımcıdır. Özellikle balkabağının çekirdekleri, gevşemenize ve rahatlamanıza yardımcı olur.  Balkabağı çekirdeğinin mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin salgılanması ile doğrudan ilişkisi vardır*Tok tutar. Yüksek lif içeriği sayesinde balkabağı, uzun süre tokluk hissetmenizi sağlamaktadır. Balkabağında bulunan lif, doygunluk hissi verir ve daha az acıkmanızı sağlar.*Cildi korur. Balkabağı yemek, sizi olduğunuzdan daha genç göstermeye yardımcı olacaktır. Üstelik balkabağı, cildinizi buruşmaktan ve kırışmaktan korumaya yardımcıdır.*Diyabet riskini azaltır. Balkabağı, kandaki glikoz seviyesini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Balkabağı ayrıca, kandaki insülin miktarını azaltmaya olanak sağlamaktadır.