DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Evinizdeki kötü kokulardan en kolay nasıl kurtulursunuz?

Evinizdeki kötü kokulardan en kolay nasıl kurtulursunuz?

Evinizdeki kötü kokulardan kurtulmanın çözümü bulundu.. Uzmanlar kötü kokular için uyardı. İşte evinizdeki kötü kokulardan kurtulmanın en kolay yolu…

Uzmanlar evinizdeki bazı kötü kokular için bir çözüm yolu olduğunu söylüyor. Yemek kokusu, yanık kokusu, sigara kokusu, tuvalet kokusu, rutubet kokusu, is kokusu ve daha birçok kötü kokunun çaresi var. Yapılan araştırmalara göre, kötü kokular beyne zarar vererek tümöre kadar ilerleyebiliyor. Peki kötü kokulardan nasıl kurtulunur? Kötü kokuların geçmesi için ne yapılmalı? İşte kötü kokulardan kurtulmak için uzmanların yaptığı açıklamalar…

Evdeki yemek kokusu nasıl giderilir?

Yapılan araştırmalara göre yeni pişen ve sadece mutfağa değil tüm eve yayılan yemek kokusu için;

  • Tavanızın içine vanilya döker ve kısık ateşte kavurursanız kokusu evi sarar ve kötü kokudan kurtulursunuz.
  • Tencereye bir bardak su, iki yemek kaşığı elma sirkesi ve limon suyu ekleyerek kaynatırsanız kötü kokudan kurtulabilirsiniz.
  • Kızartma işlemi sırasında ocağın yanında mum yakmak kötü koku oluşmasını engeller.
  • Aynı zamanda yemek yaparken bir yandan da tarçın ile toz şekeri kavurmak kötü kokunun yayılmasını engelleyebilirsiniz.
  • Yemek kokusunu gidermek için defne yaprağı kaynatılabilir.

Evdeki rutubet kokusu nasıl giderilir?

Havadaki nemden dolayı oluşan rutubetin de çözümü var. Uzmanlar göre rutubet, hastalıkların habercisi olabiliyor. Rutubet kokusunu şu yöntemlerle giderebilirsiniz;

  • Rutubet kokusunu gidermek için öncelikle bulunduğunuz ortamı havalandırmalısınız.
  • Rutubet kokan kıyafetleriniz için bir kova suya karbonat koyarak kıyafetlerinizi yıkarsanız kokudan arındırmış olursunuz.
  • Rutubet oluşan odalara yemek buharının gitmesini engellemelisiniz.

Evdeki sigara kokusu nasıl giderilir?

Yapılan araştırmalar sonucunda alınan bilgilere göre evdeki sigara kokusunu gidermek için birçok yöntem bulunuyor. Bunlar, kül tablalarını sık sık dökmek, evin köşelerine limon ya da portakal parçaları yerleştirmek, evde kokulu mumlar bulundurmak yeterli olabilmektedir. Ancak uzmanlar evde sigara içilmemesi konusunda uyarmaktadır.

Buzdolabı kokusu nasıl giderilir?

Buzdolabında oluşan kokuların en büyük nedenleri arasında yiyeceklerin ağızlarının açık bırakılması yer almaktadır. Bu nedenle buz dolabındaki kokulardan kurtulmak için her yiyeceğin ağzını ayrı ayrı kapatmalısınız.

Uzmanlar uyardı: Kötü kokular beyninize zarar verebilir!

Alınan son bilgilere göre kötü kokular, beyninize zarar vererek tümör oluşumuna neden olabiliyor. Doç. Dr. Levent Ertuğrul İnan, “Daha çok ileri yaşlarda ortaya çıkan Parkinson ile temporal lop epilepsisi denilen bir tür epilepsi ve bir migren türü olan auralı migren de buruna kötü kokular gelir. Beynimizde kokuyu alan ‘all factor” adı verilen bir sinir var. Bu hastalıklarda kokuyu alan sinir yoğunluğunda ve gövde yapısında bozulmalar meydana geldiği için hastalar kötü koku duymaya başlarlar. Örneğin olmadık yerde buruna gelen yanık kokusu, tütün kokusu ya da başka kötü kokular beyin tümörü ve Parkinson hastalığının ilk belirtilerindendir. Hastaların bu konuda uyanık olmaları gerekir” dedi.