DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Küçük Jake köyünün kaderini değiştirecek

Küçük Jake köyünün kaderini değiştirecek

Gana’da yaşayan küçük Jake, yazı yazarken takındığı ciddi tavırla internette fenomen haline geldi. Çekilen o fotoğrafı ile köyünün kaderini değiştirecek.\r\n\r\n

Gana’da yaşayan küçük Jake, yazı yazarken takındığı ciddi tavırla internette fenomen haline geldi. Çekilen o fotoğrafı ile köyünün kaderini değiştirecek.Güney Afrika’nın bölgelerinden biri olan Gana’da yaşayan küçük Jake, Afrika’nın en ünlü öğrencisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Jake’nin yazı yazarken aldığı ciddi tavırlı haliyle çekilmiş fotoğrafı sosyal medyada hızla yayıldı. Fotoğrafa yapılan yorumlarda ise bazıları Jake’yi huysuz bir direksiyon öğretmenine bazıları da güvenlik görevlisine benzetti. Fakat Jake tüm olanlardan habersiz Gana’nın küçük bir kentinde yaşıyor. Ve ününün dünyaya yayıldığından haberi bile yok.

Küçük Jake’nin o fotoğrafı hızla yayıldı

kucuk-jake-koyunun-kaderini-degistirecekKüçük Jake’nin fotoğrafını çeken kameraman Carlos Cortes, bu durumun hızla yayılacağını tahmin bile etmemiş. Kameraman Carlos Cortes, Gana’ya 2015 yılında sanatçı Solomon Adufah’nın belgeselini çekmek için gitmişti. O esnada çektiği Jake’nin fotoğrafını da çekmişti. O zaman Jake daha 4 yaşında idi.Chicago’da yaşamını sürdüren kameraman  Carlos Cortes, BBC’ye konu ile ilgili açıklama yaptı.  Carlos Cortes’in yaptığı açıklamada,  “Jake’i tam da dersi dinlerken yakaladım. Yüzünde düşünceli bir ifade vardı” dedi.  Solomon Adufah’nın belgesel çekimlerini tamamladıktan sonra ABD’ye döndüler. Fakat onlar bile hala farkında değildi, geleceğinin yıldızının fotoğrafını çektiklerinden habersizlerdi. Adufah’ın o fotoğrafı instagramda paylaşmasıyla olanlar oldu. İnternette hızla yayılan fotoğraf Jake’yi ünlü etti. Hızla yayılan fotoğrafı fark eden Adufah, onunla dalga geçileceğinden korktu. Ve insanlara nasıl tepki vereceğini kestiremedi.27 yaşındaki Adufah, “Önce yanıt vermeyeceğim dedim. Ancak daha sonra peki ya bu ‘beğeni’ler gerçekten bir yardım fonuna dönüştürülürse, ne olur diye düşünmeye başladım” dedi. İnternet fenomeni haline gelen Jake ve arkadaşları Gana’nın yoksul bir kentinde yaşıyor, aileler çocuklarını okutmakta güçlük çekiyor. Okudukları okulda da ciddi anlamda kırtasiye eksiği var.

Bağış kampanyası başlatıldı

Gana’da okuyan çocuklara yardım için bağış kampanyası başlatan 27 yaşındaki Adufah, büyük derece de destek gördü. Kampanyayı daha başlatalı 1 gün olmadan 2 bin dolar toplandı. Ve hedefin yüzde 10’una ulaşıldı. Kampanyayı başlatan Adufah,  “Bu para, bu çocuklar için gerçekten çok büyük önem taşıyor. Bu, ileride çok daha olumlu bir harekete dönüştürülebilir” dedi.